Tenis: Naomi Osaka a renunţat la turneul de la Wimbledon, dar va juca la Jocurile Olimpice

Tenis: Naomi Osaka a renunţat la turneul de la Wimbledon, dar va juca la Jocurile Olimpice

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, nr. 2 WTA, a anunţat joi că renunţă să mai participe la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, dar va fi prezenţă în schimb la Jocurile Olimpice de la Tokyo, transmite AFP.

La Roland Garros, Osaka s-a retras înaintea meciului său din turul al doilea (cu românca Ana Bogdan), după ce a fost amendată pentru neparticiparea la conferinţele de presă din cauza problemelor de depresie şi anxietate. Ea a fost şi ameninţată cu excluderea din turneu.

''Naomi nu va juca la Wimbledon în acest an. Ea îşi va aloca timp pentru ea, cu prietenii şi familia sa. Ea va fi pregătită pentru Jocurile Olimpice şi este nerăbdătoare să joace în faţa publicului ei'', se arată într-un comunicat semnat de Stuart Duguid, agentul campioanei japoneze.

La Wimbledon, Osaka nu a trecut de turul al treilea în cele cinci participări anterioare. Japoneza are în schimb patru titluri la US Open (2018, 2020) şi Australian Open (2019, 2021).

Joi, organizatorii britanici sperau în participarea niponei la Grand Slam-ul pe iarbă, după ce au contactat echipe ei, dar fără a primi o confirmare directă.

Este o nouă lovitură pentru Wimbledon, după ce Rafael Nadal a anunţat tot joi că nu va fi prezent la All England Club.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”