Tenis: Naomi Osaka, acţionată în justiţie de fostul ei antrenor

Tenis: Naomi Osaka, acţionată în justiţie de fostul ei antrenor

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, numărul unu mondial, a fost acţionată în justiţie de fostul ei antrenor Christophe Jean, care îi solicită 20 la sută din câştigurile realizate pe parcursul carierei, anunţă site-ul american TMZ, citat de agenţia Kyodo.

Christophe Jean s-a adresat unui tribunal din Florida, sperând să obţină de la Naomi Osaka cel puţin 2 milioane de dolari din valoarea totală a premiilor câştigate până acum de aceasta, care se ridică la 10,8 milioane dolari.

Antrenorul susţine că a fost angajat de tatăl jucătoarei, Leonard Francois, cu care a semnat un contract prin care acesta se obliga să îi achite procentul respectiv.

Conform documentelor depuse la tribunal, Jean a început să o antreneze pe Osaka şi pe sora acesteia, Mari, în 2011. El pretinde că Francois a fost incapabil să-l plătească la momentul respectiv, aşa că au semnat un contract, prin care îi oferea lui Jean 20 la sută din valoarea premiilor şi a contractelor publicitare, pe o perioadă "nedeterminată".

Avocatul jucătoarei nipone, Alex Spiro, chestionat de TMZ, a calificat drept "absurd" aşa-numit contract, pe care Osaka nu l-a văzut vreodată, dar a adăugat că înţelege faptul că "ascensiunea fulminantă a lui Naomi" în circuitul mondial l-a făcut pe fostul său antrenor să aibă "pretenţii false".

În vârstă de 21 ani, Naomi Osaka a devenit a zecea jucătoare din istorie care câştigă consecutiv US Open şi Australian Open, precum şi prima reprezentantă a Asiei care devenit numărul unu mondial în tenisul feminin, după victoria sa din Grand Slam-ul australian, în luna ianuarie, când a detronat-o pe Simona Halep din fotoliul de lider WTA. AGERPRES (AS-autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Așa o fi?

3 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

4 Sebastian Lăzăroiu: Greva de la STB miroase urât / Ce s-ar ascunde în spatele acțiunii clocite de apropiatul Gab…

5 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia