Tenis: Naomi Osaka, prima semifinalistă a turneului Australian Open

Tenis: Naomi Osaka, prima semifinalistă a turneului Australian Open

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, numărul trei mondial, s-a calificat în semifinalele turneului Australian Open, după ce a învins-o pe taiwaneza Su-Wei Hsieh (71 WTA) cu 6-2, 6-2, marţi, la Melbourne.

Campioană la Melbourne în 2019, Osaka a obţinut o victorie facilă, în doar 66 de minute, urmând să joace în penultimul act cu învingătoarea dintre românca Simona Halep (2 WTA) şi americanca Serena Williams (11 WTA).

Până acum, la turneele de Mare Şlem, Osaka (23 ani) a cucerit trofeul de fiecare dată când a atins sferturile de finală (US Open 2018 şi 2020, Australian Open 2019).

Hsieh (35 ani) a devenit jucătoarea cea mai în vârstă fost care atinge în premieră un sfert de finală la un turneu major în era open.

Patru dintre precedentele cinci confruntări s-au încheiat în trei seturi, dar de data aceasta Osaka nu i-a lăsat nicio şansă adversarei.

Osaka a încheiat meciul cu 7 aşi şi cu un procentaj de 92% la mingile câştigate cu primul serviciu, salvând cele trei mingi de break pe care le-a avut taiwaneza.

În turul precedent, Osaka a fost aproape de eliminare, după ce Garbine Muguruza a avut două mingi de meci în setul al treilea.

Celelalte două sferturi de finală, programate miercuri, vor fi Ashleigh Barty (Australia/N.1) - Karolina Muchova (Cehia/N.25) şi Jennifer Brady (SUA/N.22) - Jessica Pegula (SUA).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”