Tenis: Naomi Osaka resimte presiunea de a fi lider mondial

Tenis: Naomi Osaka resimte presiunea de a fi lider mondial

Naomi Osaka a recunoscut că resimte presiunea de a fi N.1 mondial al tenisului feminin, iar câteva jucătoare de top, printre care românca Simona Halep, fostul lider, îi recomandă tinerei japoneze să aibă răbdare, scrie site-ul WTA.

Naomi Osaka, 21 de ani, a pierdut marţi, la Dubai, primul său meci din postura de lider mondial, 3-6, 3-6 cu Kristina Mladenovic (Franţa).

"Într-un fel, nu cred că înţeleg cu adevărat poziţia în care sunt. Anul trecut eram departe de acest loc în clasament. Lumea nu mă băga în seamă. Era o situaţie cu care mă simt bine", a declarat Osaka după meciul cu Mladenovic.

Simona Halep ştie cum este ca speranţele unei ţări întregi să fie îndreptate asupra sa. Ea a urcat spectaculos în clasament în 2013, după trei ani a devenit lider mondial, iar după alţi doi a câştigat primul său turneu de Mare Şlem.

"Nimeni nu are sau nu a avut ce am avut eu în România. Credeţi-mă că sunt puternică, altfel n-aş fi putut rezista. Cel mai greu a fost în 2014, apoi anul următor, după care m-am obişnuit. Acum mă simt bine", a spus zâmbind Halep la finalul meciului de miercuri, de la Dubai, cu ucraineanca Lesia Ţurenko (6-3, 7-5).

Jucătoarea cehă Petra Kvitova, fost N.2 mondial, ştie ce înseamnă impactul unei ascensiuni rapide. Dubla câştigătoare de la Wimbledon nu era în Top 30 când şi-a început ascensiunea în 2011.

"E timidă, probabil cum eram şi eu în acea perioadă. Mi-a fost cu adevărat greu atunci, desigur. O înţeleg foarte bine pe Naomi. (...) E N.1, câştigătoare de Mare Şlem, toată lumea vrea s-o bată ", a afirmat Kvitova, învingătoare miercuri în faţa americancei Jennifer Brady (7-5, 1-6, 6-3). Învinsă de Osaka în finala de la Australian Open, Kvitova a adăugat că ea a avut nevoie de cel puţin un an pentru a se obişnui cu luminile rampei.

Cum s-a întâmplat cu Halep, dar nu şi cu Osaka, jucătoarea cehă Karolina Pliskova a devenit lider mondial fără să-şi fi trecut în palmares vreun turneu de Mare Şlem.

Pliskova a spus despre Osaka: "Cred că presiunea trebuie să fi fost mai mare pentru ea după US Open, fiindcă atunci surpriza a fost mai mare ca acum. Acum a jucat atât de bine ca să câştige două turnee de Mare Şlem şi să fie N.1 mondial. Toată lumea se aşteaptă ca ea să câştige toate meciurile, fiindcă e cea mai bună. Am crezut că se descurcă bine cu presiunea, dar contează poate faptul că e aici, în Asia, şi e primul turneu pe care-l joacă. S-ar putea să mai aibă nevoie de câteva meciuri."
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...