Tenis: Naomi Osaka s-a calificat în semifinalele turneului US Open

Tenis: Naomi Osaka s-a calificat în semifinalele turneului US Open

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka s-a calificat cu mare uşurinţă în semifinalele turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce a întrecut-o cu 6-1, 6-1 pe ucraineanca Lesia Ţurenko, miercuri, la New York, în doar 57 de minute.

Osaka (20 ani, 19 WTA) a ajuns astfel în premieră în semifinalele unui turneu de Mare Şlem, ea fiind şi prima japoneză care ajunge într-o astfel de fază a unui Grand Slam în ultimii 22 de ani, după Kimiko date, în 1996, la Wimbledon. În martie, Osaka se impunea la Indian Wells, câştigând primul titlu din carieră.

Ţurenko (29 ani, 36 WTA) se afla la primul său sfert de finală la un turneu major.

Naomi Osaka, desemnată cap de serie nr. 20, a reuşit 5 aşi, a făcut o singură dublă greşeală, a câştigat 91% din mingile jucate cu primul serviciu, 67% cu al doilea, a avut 12 winners şi a comis doar 11 erori neprovocate.

Ţurenko a realizat 3 aşi, a comis 4 duble greşeli, având procentaje modeste la ambele servicii, nu a reuşit să facă niciun break din cele trei şanse ivite, a adunat 10 mingi direct câştigătoare şi a contabilizat nu mai puţin de 31 de erori neforţate.

În penultimul act, Osaka o va înfrunta pe câştigătoarea dintre americanca Madison Keys, cap de serie numărul 13 şi finalistă anul trecut, şi spaniola Carla Suarez Navarro, cap de serie numărul 30.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

2 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Cam are dreptate omul ăsta în ce spune...

5 Uite un articol care merită citit!