Tenis: Naomi Osaka s-a calificat în semifinalele turneului US Open

Tenis: Naomi Osaka s-a calificat în semifinalele turneului US Open

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka s-a calificat cu mare uşurinţă în semifinalele turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce a întrecut-o cu 6-1, 6-1 pe ucraineanca Lesia Ţurenko, miercuri, la New York, în doar 57 de minute.

Osaka (20 ani, 19 WTA) a ajuns astfel în premieră în semifinalele unui turneu de Mare Şlem, ea fiind şi prima japoneză care ajunge într-o astfel de fază a unui Grand Slam în ultimii 22 de ani, după Kimiko date, în 1996, la Wimbledon. În martie, Osaka se impunea la Indian Wells, câştigând primul titlu din carieră.

Ţurenko (29 ani, 36 WTA) se afla la primul său sfert de finală la un turneu major.

Naomi Osaka, desemnată cap de serie nr. 20, a reuşit 5 aşi, a făcut o singură dublă greşeală, a câştigat 91% din mingile jucate cu primul serviciu, 67% cu al doilea, a avut 12 winners şi a comis doar 11 erori neprovocate.

Ţurenko a realizat 3 aşi, a comis 4 duble greşeli, având procentaje modeste la ambele servicii, nu a reuşit să facă niciun break din cele trei şanse ivite, a adunat 10 mingi direct câştigătoare şi a contabilizat nu mai puţin de 31 de erori neforţate.

În penultimul act, Osaka o va înfrunta pe câştigătoarea dintre americanca Madison Keys, cap de serie numărul 13 şi finalistă anul trecut, şi spaniola Carla Suarez Navarro, cap de serie numărul 30.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”