Tenis: Năstase - Dacă nu au motive, atunci să plătească jucătoarele, dar eu ştiu că sunt accidentate

Tenis: Năstase - Dacă nu au motive, atunci să plătească jucătoarele, dar eu ştiu că sunt accidentate

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, luni, că jucătoarele care au refuzat să participe în proba de simplu la Jocurile Olimpice de la Tokyo ar trebui să dea înapoi banii primiţi de la MTS şi COSR pentru participarea la unele turnee dacă nu au motive, dar el a menţionat că acestea sunt accidentate.

"Nu avem şanse la medalii la Tokyo pentru că nu mergem... Dacă era Simona sigur am fi avut... Care finanţare să o taie ministrul? Că nu există finanţare. Dar ce treabă are federaţia că fetele alea nu se duc la Jocuri? Nu înţeleg...", a spus Năstase.

Acestuia i s-a explicat că jucătoarele au primit burse din partea MST şi COSR pentru a participa la unele competiţii în vederea calificării la Jocurile Olimpice: "Atunci să plătească fetele dacă nu se duc şi nu au motive. Să plătească. Dar cred că sunt motive, sunt accidentări, nu? Simona e accidentată... ce să-i facem, să o ducem acolo să stea cu piciorul întins pe bancă? Asta e problema, că nu ai timp să te recuperezi, asta a fost şi problema Simonei. Dar trebuie să stai cât zice doctorul, pentru că altfel e şi mai rău".

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, s-a arătat nemulţumit de faptul că mai multe jucătoare române de tenis au refuzat să participe în proba de simplu la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) . România va fi reprezentată la tenis doar în proba de dublu feminin de perechea formată din Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

Ilie Năstase s-a arătat surprins de Emma Răducanu, jucătoare de origine română care reprezintă Marea Britanie. "Pe Emma Răducanu nu o ştiam... şi nu cred că o ştia prea multă lume. Dar este surprinzătoare, pentru că e o jucătoare bună, am văzut-o jucând... e tânără, are timp să ajungă sus", a afirmat fostul tenisman.

Ilie Năstase a fost prezent, luni, la lansarea programului gratuit Tennis Summer Camp 2021 de la Complexul Sportiv Ion Ţiriac din Capitală.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia