Tenis: Niculescu și Cîrstea vor juca la simplu pentru România în meciul de Fed Cup cu Belgia

Tenis: Niculescu și Cîrstea vor juca la simplu pentru România în meciul de Fed Cup cu Belgia

Monica Niculescu și Sorana Cîrstea vor juca pentru România în meciurile de simplu din cadrul întâlnirii cu echipa de tenis a Belgiei, din primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, potrivit tragerii la sorți efectuate vineri, la Hotelul Intercontinental din București.

Niculescu va juca primul meci sâmbătă, de la ora 13,00, contra belgiencei Kirsten Flipkens, la Sala Polivalentă din Capitală, iar în al doilea Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Yanina Wickmayer.

Duminică, în al treilea meci de simplu, de la ora 13,00, Niculescu o va înfrunta pe Wickmayer, iar apoi Cîrstea o va întâlni pe Flipkens, în timp ce meciul de dublu va opune perechile Irina Begu/Patricia Țig și Elise Mertens/Maryna Zanevska.

Surprinde absența primei rachete a echipei României, Irina Begu, de la simplu, jucătoarea aflată pe locul 29 în lume acuzând săptămâna aceasta dureri stomacale. Cea mai bună jucătoare română a momentului, Simona Halep, numărul patru mondial, a declarat forfait pentru meciul de Fed Cup cu Belgia din cauza unei accidentări la genunchi.

Săptămâna aceasta, Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei României, anunțase că la dublu vor juca Begu și Niculescu pentru România.

Niculescu (36 WTA) și Flipkens (74 WTA) sunt la egalitate în privința meciurilor directe, 3-3, românca impunându-se luna trecută în cea mai recentă confruntare, la Hobart, cu 6-3, 6-2, în optimi, după care a jucat finala, fiind învinsă cu 6-3, 6-1 de Mertens.

Cîrstea (62 WTA) este condusă cu 3-1 de Wickmayer (62 WTA), Sorana câștigând cel din urmă duel, în 2012, la Cincinnati, cu 6-7 (8), 6-2, 6-3, în primul tur.

Wickmayer are avantaj și în confruntările cu Monica Niculescu, scor 3-2, după ce s-a impus cu 6-2, 6-2, în ultimul lor meci, în 2015, în sferturi la Guangzhou.

Sorana Cîrstea a câștigat singurul său meci cu Flipkens, în 2008, la Atena (ITF), în semifinale, cu 6-3, 7-5.

România și Belgia s-au înfruntat de trei ori până acum în Cupa Federației, Belgia învingând de fiecare dată: în 1975 a fost 2-0, la Aix-en-Provence (Franța), în sferturile Grupei Mondiale, iar în 1995, Belgia s-a impus cu 2-1 și apoi cu 3-0, în decurs de trei zile, la Murcia, în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa a competiției.

AGERPRES (AS, A — autori: Marius Țone, Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...