Tenis: Niculescu și McHale, calificate în optimile probei de dublu la Madrid (WTA)

Tenis: Niculescu și McHale, calificate în optimile probei de dublu la Madrid (WTA)

Perechea româno-americană Monica Niculescu/Christina McHale s-a calificat, luni, în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului feminin de tenis de la Madrid (WTA), dotat cu premii totale de 5.439.350 de dolari, după 6-3, 3-6, 10-8 cu cuplul Barbora Krejcikova (Cehia)/Ala Kudriavțeva (Rusia).

Niculescu și partenera sa au obținut victoria într-o oră și 22 de minute, asigurându-și un cec de 20.606 euro și 120 de puncte WTA.

Niculescu și McHale au dominat primul set în care au condus cu 5-1 și 5-2, câștigând cu 6-3. Actul secund a fost foarte modest, cele două fiind conduse cu 5-0. Monica și Christina au revenit la 3-5, dar apoi au pierdut setul cu același scor cu care l-au câștigat pe primul.

În super tie break, Krejcikova și Kudriavțeva au avut 3-0 (apoi a fost 3-3), 5-3, 7-4 și 8-5, dar Niculescu și McHale au revenit mereu, iar în cele din urmă au obținut victoria după ce au câștigat ultimele cinci puncte ale meciului.

În optimi, Niculescu și McHale vor juca împotriva favoritelor numărul patru, Sania Mirza (India)/Iaroslava Șvedova (Kazahstan).

Tot luni, în primul tur la dublu, Irina Begu și Simona Halep vor înfrunta cuplul Abigail Spears (SUA)/Katarina Srebotnik (Slovenia), cap de serie numărul 8.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: A. Bunescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina