Tenis: Novak Djokovic a fost convocat sâmbătă de autorităţile australiene de imigrare

Tenis: Novak Djokovic a fost convocat sâmbătă de autorităţile australiene de imigrare

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a cărui viză a fost anulată pentru a doua oară de guvernul australian , a fost chemat sâmbătă pentru o întrevedere cu oficiali ai autorităţilor australiene de imigrare, dar până atunci nu va fi pus în detenţie, conform ziarului The Age, citat de Reuters.

Conform sursei citate, oficiali ai guvernului australian discută cu avocaţii lui Djokovic, iar purtătorul de cuvânt al ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, nu a răspuns deocamdată unei solicitări de a comenta situaţia.

''Iau act de decizia ministrului Imigraţiei în legătură cu viza domnului Novak Djokovic. Înţeleg că, după o analiză atentă, ministerul a luat decizia să anuleze viza deţinută de domnul Djokovic din motive de sănătate şi de ordine, pe motiv că era în interesul public de a face acest lucru. Această pandemie a fost incredibil de dificilă pentru fiecare australian, dar am rămas împreună şi am salvat vieţi şi mijloace de trai'', a fost reacţia de vineri a premierului australian Scott Morrison, după anularea vizei lui Novak Djokovic.


Foto: (c) LUKAS COCH/EPA


Anunţul de anulare a vizei lui Djokovic, de nouă ori câştigător al turneului Australian Open, a intervenit vineri după-amiază, la patru zile după ce o instanţă a revocat prima decizia de anulare a vizei de intrare de către Forţa australiană de frontieră (ABF).

''Astăzi mi-am exercitat puterea în temeiul secţiunii 133C(3) din Legea privind migraţia de a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate şi bună ordine, pe motiv că era în interesul public să fac acest lucru. În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenţie informaţiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forţa Australiană de Frontieră şi dl Djokovic'', a spus ministrul Imigraţiei într-un comunicat.

Djokovic, cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares, spera să devină la Australian Open primul tenisman cu 21 de trofee majore, iar acum riscă să îi fie interzisă intrarea în Australia pentru următorii trei ani.

Pe 5 ianuarie, la sosirea sa în Australia, Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Luni 10 ianuarie, Djokovic a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro