Tenis: Novak Djokovic consideră greşită decizia organizatorilor de la Wimbledon privind Rusia şi Belarus

Tenis: Novak Djokovic consideră greşită decizia organizatorilor de la Wimbledon privind Rusia şi Belarus

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul ATP, a declarat miercuri la Belgrad că este o ''nebunie'' decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon de a exclude jucătorii din Rusia şi Belarus de la ediţia din acest an, din cauza războiului din Ucraina, transmite AFP.

''Condamn întotdeauna războiul, eu însumi fiind un copil al războiului, dar nu pot susţine decizia turneului de la Wimbledon, cred că este o nebunie'', a declarat Djokovic la conferinţa de presă de după primul său meci de la Belgrad.

''Jucătorii de tenis, sportivii nu au nimic de-a face cu ceea ce se petrece. Când politica intervine în sport, nu e niciodată bine'', a adăugat campionul sârb.

Djokovic s-a calificat în sferturi la Belgrad, după ce l-a învins la mare luptă pe conaţionalul său Laslo Djere (50 ATP) cu 2-6, 7-6 (6), 7-6 (4).

Wimbledon devine primul turneu de tenis care a decis să excludă individual jucătorii, decizie contestată puternic de ATP şi WTA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”