Tenis: Nu am avut destul pentru a mă califica în semifinale, a declarat Halep, după eliminarea de la Turneul Campioanelor

Tenis: Nu am avut destul pentru a mă califica în semifinale, a declarat Halep, după eliminarea de la Turneul Campioanelor

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat că nivelul său nu a fost destul de înalt pentru a se califica în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, joi, în conferința de presă care a urmat eliminării sale din competiție.

''Acest turneu a fost un bonus pentru mine. La mijlocul sezonului nu credeam că mă pot califica (la Turneul Campioanelor), deoarece eram foarte departe în clasament, după patru luni foarte dificile, dar după ce m-am calificat am zis că este un bonus și trebuie doar să dau tot ce pot. Nu am avut destul pentru a mă califica în semifinale, dar a fost o experiență frumoasă, al treilea an la rând, e un lucru bun și nu sunt așa tristă că am pierdut. E dificil (să pierzi), dar asta nu schimbă nimic'', a concluzionat Simona, învinsă joi de Dominika Cibulkova (Slovacia), în două seturi, cu 6-3, 7-6 (5) .

''Ea a jucat bine cu forehand-ul, a dominat meciul, iar eu am stat prea în spate. Ar fi trebuit să variez mai mult loviturile, să joc mai spre tușele terenului, să o fac să alerge. Am încercat, dar nu a fost de ajuns pentru a câștiga meciul, pentru a câștiga al doilea set. Din punct de vedere mental, am luptat până la final și sunt împăcată cu meciul pe care l-am făcut, cu felul cum a decurs meciul, dar nu sunt fericită, pentru că am pierdut'', a subliniat Simona.

Numărul patru mondial s-a referit și la faptul că a jucat accidentată la genunchi: ''E greu, e dezamăgitor, dar așa e viața și trebuie să o iau ca atare. Nu sunt foarte dezamăgită că nu m-am calificat mai departe. Am venit aici, am dat tot ce am putut, atât am putut face la acest turneu și acum mă gândesc la sezonul viitor''.

''În setul al doilea cred că ea a văzut că backhand-ul meu nu este foarte puternic azi, din cauza piciorului. Nu mi-a fost ușor să forțez, dar cred că ea a jucat foarte bine, un tenis de calitate și a meritat să câștige. A dominat, a lovit toate mingile, a fost bine pentru ea'', a comentat Halep.

Simona Halep o vede pe rusoaica Svetlana Kuznețova, ultima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor, favorită la câștigarea competiției: ''Kuznețova e în formă, cu siguranță. Am văzut meciul său de ieri și e incredibilă. A venit de la Moscova, a făcut o treabă foarte bună acolo, face treabă bună și aici, o văd câștigând chiar. Sper că va avea destulă putere să o facă''.

''Toată lumea joacă un tenis bun. După cum am mai spus înaintea turneului, oricine poate câștiga, acum se poate vedea că fiecare bate pe fiecare, Kerber are o șansă bună să câștige, cred că turneul rămâne deschis'', a adăugat sportiva, care a precizat că va vedea finala de acasă.

Halep a indicat și care este primul lucru pe care îl va face: ''Voi merge acasă să îmi văd nepoata, să îmi văd familia și să mă liniștesc, să nu fac nimic zile la rând''.

Halep a apreciat că zece zile nu va face nimic, iar apoi va merge la sală, dar nu va juca tenis în mod sigur timp de trei săptămâni.

Simona Halep a precizat și faptul că pregătirea de iarnă o va face în Australia, dar o va începe în România: ''Nu știu sigur când voi pleca în Australia, planul e să plec în decembrie, dar înainte de asta Darren (Cahill) va veni în România. Am vrut să schimb ceva (în pregătire), să mă obișnuiesc cu diferența de fus orar, cu vremea, înainte de Shenzhen și Australia''.

În urma participării sale la Turneul Campioanelor, Halep va primi 153.000 de dolari și 500 de puncte WTA. În primele sale meciuri, Simona a învins-o pe americanca Madison Keys cu 6-2, 6-4 și a fost învinsă de Angelique Kerber cu 6-4, 6-2.

Simona Halep încheie sezonul cu trei titluri câștigate, la Madrid, București și Montreal.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...