Tenis: Nu aștept nimic de la meciul cu Stosur, a declarat Patricia Țig

Tenis: Nu aștept nimic de la meciul cu Stosur, a declarat Patricia Țig

Tânăra jucătoare română de tenis Patricia Țig (21 ani), marea surpriză a turneului WTA de la Madrid, a declarat că nu așteaptă nimic de la meciul din sferturi cu ''veterana'' australiană Samantha Stosur (32 ani).

"Nu pot să spun nimic despre meci deoarece nu aștept nimic. Vreau doar să intru pe teren și să joc cât de bine pot și orice se va întâmpla voi fi mulțumită", a spus Țig, după victoria de miercuri seara cu Madison Keys, potrivit site-ului WTA.

Patricia a avut vorbe de apreciere despre adversara din sferturi: "Am urmărit-o timp de zece ani la televizor. Îmi place de ea și de jocul ei. E o jucătoare de top. Va încerca să mă facă să greșesc, dar voi încerca să nu fac asta''.

Țig (134 WTA), care este tot mai aproape de top 100, a precizat că se simte foarte bine la Madrid: ''M-am simțit bine aici de cum am ajuns. Am acel sentiment că totul va fi bine. De la primul antrenament mi-am spus că trebuie să intru pe teren și să joc cât de bine pot, să lupt pentru fiecare punct și să nu am așteptări mari.''

Patricia Țig, venită din calificări, se află pentru prima oară pe tabloul principal al unui turneu de categoria Premier Mandatory.

Până acum cel mai bun rezultat al jucătoarei de 21 de ani a fost o finală WTA jucată anul trecut la Baku. În calificări la Madrid a trecut de americanca Nicole Gibbs și de grecoaica Maria Sakkari, iar apoi le-a învins pe rusoaica Daria Kasatkina și pe americancele Sloane Stephens și Madison Keys.

"Mă simt incredibil de fericită", a declarat Țig pentru WTA Insider. "A fost o săptămână extraordinară pentru mine. Nu mă așteptam la așa ceva, dar am muncit foarte mult și cred că uneori nu știi când vei fi recompensat", a adăugat Patricia.

Capul de afiș al sferturilor de finală este, fără îndoială, duelul românesc dintre Simona Halep și Irina Begu, țara noastră având asigurat un loc în semifinalele turneului.

Begu nu a ajuns niciodată în penultimul act al unui turneu de categoria Premier Mandatory, în timp ce Halep a reușit să joace sferturi de finală în martie atât la Indian Wells, cât și la Miami. Cele două s-au întâlnit de trei ori până acum, iar Halep nu a pierdut niciun set.

"Mă aștept la un meci dificil. Joacă bine pe zgură. Anul trecut a jucat sferturi de finală aici, iar asta înseamnă că îi place terenul. O cunosc destul de bine, ne știm de mult timp, dar nu am jucat prea multe meciuri împreună. Va fi o mare provocare pentru mine", a spus Halep.

Cealaltă româncă din sferturile de finală, Sorana Cîrstea, beneficiara unui wild card, va juca împotriva slovacei Dominika Cibulkova, după ce le-a eliminat până acum pe Jelena Jankovic, Danka Kovinic și Laura Siegemund, fără a ceda vreun set.

"Cred că este uimitor. Patru fete în sferturi de finală înseamnă că jumătate din jucătoare sunt românce, ceea ce este impresionant pentru o țară ca România. Cred că toată lumea știe că nu avem un sistem pus la punct. Suntem fiecare pe cont propriu, încercăm să ne facem un drum. Este extraordinar că suntem acum una dintre cele mai mari forțe din tenis", a spus Cîrstea.

Sorana, la 26 de ani, este cea mai vârstnică dintre cele patru reprezentante ale României. ''Am crescut împreună. Am jucat contra Simonei când aveam opt ani. Amândouă aveam părul scurt, eram băiețoase, iar părinții noștri ne urmăreau peste gard. E nostim cum am crescut împreună, iar acum suntem toate aici, iar acest lucru este impresionant".

"Patricia e mai mică, dar îmi aduc aminte picioarele ei subțiri când avea 14 ani și am mers într-un cantonament de iarnă. Era tăcută. Ne știm de multă vreme și mă bucur să văd că suntem toate aici și toate avem un parcurs bun'', a adăugat Cîrstea, care va reveni în top 100, pentru prima oară din ianuarie 2015, după ce în noiembrie anul trecut se afla pe locul 248 în lume.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...