Tenis: "Nu pot să cred că sunt campioană la 20 de ani" (Ostapenko)

Tenis: "Nu pot să cred că sunt campioană la 20 de ani" (Ostapenko)

"Nu pot să cred că sunt campioană la 20 de ani", a afirmat jucătoarea letonă de tenis Jelena Ostapenko, învingătoare sâmbătă, în finala turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, în fața româncei Simona Halep, cu 4-6, 6-4, 6-3.

"Sunt cu adevărat bucuroasă că sunt letonă și că-mi reprezint țara. Sunt atât de bucuroasă să câștig aici, nu pot crede că am reușit. A fost întotdeauna visul meu și acum s-a împlinit", a declarat Ostapenko, citată de presa internațională.

"Cunosc istoria și știu că în ziua în care m-am născut, Gustavo Kuerten a câștigat primul său titlu la Roland Garros. Nu am cuvinte, este visul meu", sunt atât de fericită", a spus Ostapenko.

Baltica este prima jucătoare ce nu este cap de serie ce ridică trofeul la Roland Garros din 1933, de la victoria britanicei Margaret Scriven. Cea care va fi de luni N.12 mondial l-a imitat pe brazilianul Gustavo Kuerten, care a câștigat primul său titlu la Paris, tot fără să fie cap de serie (locul 66 atunci), pe 8 iunie 1997, ziua de naștere a letonei.

"Știam că Simona este o jucătoare mare. Am încercat însă să joc agresiv și totul mi-a ieșit. Am luptat pentru fiecare punct. Sunt bucuroasă că s-a terminat cu victoria mea ", a spus Ostapenko, care de luni va fi locul 12 mondial.

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...