Tenis: Ons Jabeur a învins-o pe Maria Sakkari şi s-a calificat în penultimul act la Roma (WTA)

Tenis: Ons Jabeur a învins-o pe Maria Sakkari şi s-a calificat în penultimul act la Roma (WTA)

Jucătoarea tunisiană de tenis Ons Jabeur a acces în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 2.527.250 de euro, după ce a învins-o în trei seturi, 1-6, 7-5, 6-1, pe grecoaica Maria Sakkari, favorita numărul 4, vineri la Foro Italico.

Jabeur, campioană la Madrid în urmă cu o săptămână, a obţinut cu această ocazie a zecea sa victorie consecutivă în circuitul profesionist, însă nu fără emoţii. Ea cedat uşor primul set (1-6), iar apoi a fost condusă de Sakkari cu 5-2 în setul secund. Tunisianca a reuşit să facă break-ul în momentul în care adversara sa servea pentru victorie, câştigând apoi alte patru ghemuri consecutive, pentru a-şi adjudeca setul cu 7-5. Jabeur a profitat de momentul favorabil şi a dominat setul decisiv, pe care l-a câştigat cu 6-1.

În penultimul act, Ons Jabeur o va înfrunta pe rusoaica Daria Kasatkina, care a profitat de abandonul adversarei sale din sferturile de finală, elveţianca Jil Teichmann, în setul secund, din cauza unei accidentări la coapsa stângă.

În cealaltă semifinală de la Roma, poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial, care a eliminat-o vineri pe canadianca Bianca Andreescu, o va avea ca adversară pe belarusa Arina Sabalenka, învingătoare în duelul cu americanca Amanda Anisimova.

Rezultate - sferturi de finală:
Iga Swiatek (Polonia/N.1) - Bianca Andreescu (Canada) 7-6 (7/2), 6-0
Arina Sabalenka (Belarus/N.3) - Amanda Anisimova (SUA) 4-6, 6-3, 6-2
Ons Jabeur (Tunisia/N.9) - Maria Sakkari (Grecia/N.4) 1-6, 7-5, 6-1
Daria Kasatkina (Rusia) - Jil Teichmann (Elveţia) 6-4, 3-2 (abandon Teichmann)
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…