Tenis: Ons Jabeur, prima jucătoare din lumea arabă ce atinge sferturile la un Grand Slam

Tenis: Ons Jabeur, prima jucătoare din lumea arabă ce atinge sferturile la un Grand Slam

Tunisianca Ons Jabeur a devenit prima jucătoare de tenis din lumea arabă care atinge sferturile de finală la un Grand Slam, în speţă la Australian Open, după ce a eliminat-o duminică pe chinezoaica Qiang Wang, cea care a trimis-o acasă pe Serena Williams în turul precedent, relatează AFP.

''Încerc să inspir tinerele generaţii din Tunisia, din lumea arabă şi pe plan mai larg din Africa: am făcut-o, nu este imposibil. M-am antrenat în Tunisia de la 3 ani până la 16-17 ani'', a declarat Jabeur, 25 ani, nr. 78 WTA, înainte de startul turneului de la Melbourne.

Antrenată de francezul Bertrand Perret, Jabeur avea cel mai bun rezultat în turneele de Grand Slam un tur 3 la Roland-Garros (2017) şi US Open (2019). Rezultatul de la Flushing Meadows i-a adus un salt în clasament până pe locul 51, cel mai bun din cariera ei.

Cu o talie de doar 1,67 m, Jabeur compensează lipsa fizicului printr-o panoplie variată de lovituri şi de capacitatea de a face diferenţa dintr-o singură lovitură.

Perret a reuşit s-o facă pe tunisiancă să înlănţuie meciurile mari, în contextul în care jucătoarea este o mare amatoare de fotbal: ''Dacă ar putea înlocui antrenamentul de tenis cu cele de fotbal, ea ar fi mult mai fericită''.

Jabeur, care va juca în sferturi cu americanca Sofia Kenin, şi-a fixat ca obiectiv, în acest an, accederea în Top 20, care i-ar aduce calificarea la Masters-ul de la Zhuhai, de la final de sezon.
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Interesante amănunte...