Tenis: Openul Australiei - Serena Williams, în semifinale după ce a învins-o din nou pe Maria Șarapova

Tenis: Openul Australiei - Serena Williams, în semifinale după ce a învins-o din nou pe Maria Șarapova

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams s-a calificat în semifinalele Openului Australiei, după ce a învins-o pentru a 18-a oară consecutiv pe rusoaica Maria Șarapova, în fața căreia s-a impus cu 6-4, 6-1, marți, la Melbourne. Deținătoarea titlului și numărul unu mondial o va înfrunta în penultimul act pe poloneza Agnieszka Radwanska, numărul 4 pe lista capilor de serie, care a dispus la rândul ei, cu 6-1, 6-3, de spaniola Carla Suarez Navarro (nr.10).

Maria Șarapova nu a mai învins-o din 2004 pe Serena Williams, iar americanca a reușit să câștige ultimele 16 seturi disputate împotriva rusoaicei, ocupanta locului 5 în clasamentul WTA, pe care a învins-o și anul trecut la Melbourne, dar în finală.

Meciul de marți a fost asemănător cu precedentele întâlniri dintre cele două mari rivale. Incapabilă să-și schimbe jocul, Șarapova a încercat să se impună în forță, o misiune imposibilă însă în fața celei mai puternice jucătoare din circuit.

"Atunci când joc împotriva Mariei, știu imediat că trebuie să-mi îmbunătățesc jocul. Cred că ea mă face să joc mai bine", a declarat Serena Williams după victorie.

Americanca, în vârstă de 34 ani, vizează la Melbourne al 22-lea titlu de Mare Șlem din cariera sa, pentru a egala astfel recordul deținut de fosta campioană germană Steffi Graf. Pentru a realiza, însă, această performanță ea trebuie să câștige și următoarele două meciuri.

"Nimic nu este garantat în sport. Trebuie să câștig următoarele două partide, împotriva unor adversare care vor fi cu siguranță foarte puternice", a adăugat reprezentanta Statelor Unite.

Adversarele din cea de-a doua semifinală de la Melbourne vor fi stabilite la finalul meciurilor programate miercuri: Angelique Kerber (Germania/N.7) — Victoria Azarenka (Belarus/N.14) și Johanna Konta (Marea Britanie) — Zhang Shuai (China).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…