Tenis: Opt jucătoare, printre care și Halep, se vor lupta pentru șefia clasamentului WTA la US Open

Tenis: Opt jucătoare, printre care și Halep, se vor lupta pentru șefia clasamentului WTA la US Open

Opt jucătoare, printre care și românca Simona Halep se vor lupta pentru prima poziție a clasamentului celor mai bune jucătoare de tenis din lume, cu ocazia ultimului turneu de Mare Șlem al anului, programat între 28 august și 10 septembrie, notează site-ul WTA.

Karolina Pliskova din Cehia, actualul lider al ierarhiei mondiale, Simona Halep (nr.2), spaniola Garbine Muguruza, campioana de la Wimbledon, ucraineanca Elina Svitolina, jucătoarea cu cele mai multe titluri în acest sezon, daneza Caroline Woazniacki, fosta nr.1 mondial, britanica Johanna Konta, rusoaica Svetlana Kuznețova, campioană la US Open în 2004, și americanca Venus Wiliams au șanse matematice să acceadă în fotoliul de lider al clasamentului WTA.

Pliskova are în acest moment un avans de numai cinci puncte față de Halep, aceasta fiind cea mai mică diferență între primele două clasate, din 19 octombrie 2009 și până în prezent, înaintea startului US Open.

Finalistă la Flushing Meadows anul trecut, cehoaica trebuie să-și apere cele 1.300 de puncte câștigate în 2016, ceea ce înseamnă că celelalte șapte rivale ale sale au la rândul lor șanse să o detroneze.

Simona Halep a avut de patru ori în acest sezon șansa de a deveni prima jucătoare din România care urcă pe prima poziție a clasamentului WTA, la Roland Garros, Eastbourne, Wimbledon și săptămâna trecută, la Cincinnati, însă a eșuat de fiecare dată.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...