Tenis: Organizatorii turneului Australian Open au confirmat că Novak Djokovic a primit o derogare medicală

Tenis: Organizatorii turneului Australian Open au confirmat că Novak Djokovic a primit o derogare medicală

Federaţia australiană de tenis (TA), organizatoarea turneului Australian Open, a confirmat marţi că tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a primit o ''derogare medicală'' pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie), transmite AFP.

''Djokovic a solicitat o derogare medicală care i-a fost acordată după un proces riguros (al cererii sale) implicând două grupuri diferite de experţi medicali independenţi pentru a se vedea dacă îndeplineşte liniile directoare ale Grupului consultativ tehnic australian privind imunizarea. Novak Djokovic va participa la Australian Open şi este pe drum'', se arată în comunicatul Tennis Australia, dat publicităţii la câteva minute după ce liderul mondial ATP şi-a anunţat plecarea către Melbourne.

Djokovic, 34 ani, are astfel oportunitatea de a câştigat al zecelea său titlu la Australian Open şi de a ajunge la 21 de titluri de Grand Slam, depăşindu-i astfel pe marii să rivali Roger Federer şi Rafael Nadal, cu care este la egalitate acum, fiecare având câte 20 de succese.

''Au fost instituite protocoale echitabile şi independente pentru a evalua cererile de scutire medicală şi pentru a asigura un Australian Open 2022 sigur şi agreabil pentru fiecare'', a spus Craig Tiley, preşedintele Tennis Australia în comunicat.

Campionul sârb nu a dezvăluit niciodată dacă s-a vaccinat sau nu, după ce în aprilie 2020 s-a exprimat împotriva imunizării obligatorii, un pas obligatoriu pentru reluarea turneelor de tenis în pofida pandemiei de coronavirus.

"Am petrecut o perioadă fantastică alături de cei dragi, în timpul vacanţei, iar astăzi mă îndrept spre Down Under (Australia) graţie unei derogări... Sunt gata să trăiesc şi să respir tenis în următoarele câteva săptămâni. Mulţumesc tuturor pentru sprijin", a scris Djokovic, care s-a antrenat în ultimele zile la Marbella (Spania), într-un mesaj postat pe Instagram, alături de o fotografie făcută pe aeroport.

La sfâşitul lunii decembrie, Djokovic s-a retras din echipa Serbiei pentru ATP Cup, competiţie care are loc în prezent la Sydney, alimentând speculaţiile privind absenţa lui de la Melbourne. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...