Tenis: Participanţii la Australian Open, autorizaţi să părăsescă hotelurile în care s-au aflat în carantină

Tenis: Participanţii la Australian Open, autorizaţi să părăsescă hotelurile în care s-au aflat în carantină

Jucătorii care au sosit luna aceasta în Australia, în vederea participării la primul turneu de Mare Şlem al anului, au fost autorizaţi joi să înceapă să iasă din carantina în care s-au aflat timp de două săptămâni, în cadrul măsurilor adoptate de organizatori pentru prevenirea răspândirii Covid-19, informează Reuters.

Primul grup din totalul de 960 de jucători, antrenori şi oficiali izolaţi în trei hoteluri din Melbourne a primit permisiunea să plece la ora locală 18:00 (9:00 - ora României), în timp ce restul urmează să părăsească hotelurile în cursul zilei de duminică, au precizat autorităţile sanitare din statul Victoria.

De asemenea, se aşteaptă ca şi jucătorii izolaţi în sudul Australiei, printre care şi româncele Simona Halep şi Irina-Camelia Begu, să iasă la rândul lor din carantină, înainte de a lua parte la un turneu de demonstrativ la Adelaide, care va avea loc vineri.

Jucătorii vor fi liberi să se deplaseze prin oraşe şi regiunile înconjurătoare, cât timp vor respecta restricţiile locale de distanţare socială.

Spre deosebire de Statele Unite şi ţările europene, confruntate cu un nou val de infectări cu coronavirus, Australia nu a mai înregistrat niciun caz de transmitere comunitare pentru a 11-a zi consecutivă, iar locuitorii şi-au recăpătat majoritatea libertăţilor pe care le-au avut înaintea debutului pandemiei.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”