Tenis: Petra Kvitova, calificată în optimile de finală la Wimbledon pentru prima oară după cinci ani

Tenis: Petra Kvitova, calificată în optimile de finală la Wimbledon pentru prima oară după cinci ani

Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova, dublă campioană la Wimbledon, a atins sâmbătă optimile de finală ale turneului britanic de Mare Şlem, pentru prima oară după cinci ani, învingând-o în două seturi, 6-3, 6-2, pe poloneza Magda Linette, la capătul unui meci care a durat 68 de minute.

Kvitova, numărul 6 mondial, s-a calificat ultima oară în optimi la All England Club în 2014, anul în care a cucerit al doilea său titlu pe iarba londoneză, după cel din 2011.

În vârstă de 29 ani, Petra Kvitova se va lupta pentru un loc în sferturile de finală cu câştigătoarea întâlnirii dintre americanca Sloane Stephens (nr.9) şi britanica Johanna Konta (nr.18).

Tot sâmbătă şi-au mai asigurat prezenţa în optimi americanca Alison Riske, învingătoare cu 4-6, 6-4, 6-4 în faţa elveţiencei Belinda Bencic, cap de serie numărul 13, şi spaniola Carla Suarez, favorita numărul 10, care a trecut în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, de Laura Davis din Statele Unite.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria