Tenis: Pliskova și Wozniacki, calificate în semifinalele turneului WTA de la Miami

Tenis: Pliskova și Wozniacki, calificate în semifinalele turneului WTA de la Miami

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova, numărul 3 mondial, s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari, învingând-o în două seturi, 6-3, 6-4, pe croata Mirjana Lucic-Baroni, într-o partidă disputată marți.

Pliskova o va avea ca adversară în penultimul act pe daneza Caroline Wozniacki, ocupanta locului 14 în ierarhia WTA, care a dispus la rândul ei, cu 6-4, 6-3, de cehoaica Lucie Safarova.

Wozniacki, fostă nr.1 mondial, a câștigat trei dintre precedentele patru confruntări cu Pliskova, însă jucătoarea cehă s-a impus în ultimul lor duel, anul acesta, în finala turneului de la Doha (6-3, 6-4).

Miercuri, în ultimele două meciuri din sferturile de finală, românca Simona Halep , ocupanta locului 5 WTA și favorita numărul 3 la Miami, o va înfrunta pe britanica Johanna Konta, cap de serie numărul 11, în timp ce germanca Angelique Kerber, principala favorită a competiției, o va întâlni pe americanca Venus Williams (nr.11).

În cazul în care va reuși să acceadă în finala turneului de la Miami, Simona Halep va urca pe poziția a patra în clasamentul WTA.

Rezultate — sferturi de finală:
Caroline Wozniacki (Danemarca/N.12) — Lucie Safarova (Cehia) 6-4, 6-3
Karolina Pliskova (Cehia/N.2) — Mirjana Lucic-Baroni (Croația/N.26) 6-3, 6-4

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...