Tenis: Ploaia a întrerupt un meci la US Open, în ciuda terenului acoperit

Tenis: Ploaia a întrerupt un meci la US Open, în ciuda terenului acoperit

O scenă mai puţin obişnuită s-a petrecut miercuri seara la Flushing Meadows, când o ploaie puternică a măturat terenul "Louis Armstrong", deşi acoperit, şi a determinat întreruperea meciului din turul 2 la US Open dintre sud-africanul Kevin Anderson şi argentinianul Diego Schwartzman, informează AFP.

Cel din urmă tocmai câştigase primul set cu 7-6 (7/4) şi conducea cu 30-15 în setul al doilea, când meciul a fost întrerupt de Federaţia americană de tenis (USTA), organizatoarea turneului de Mare Şlem, după ce terenul a devenit alunecos, în urma a două prime scurte întreruperi.


Foto: (c) Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports/REUTERS


Imaginile au fost la fel de spectaculoase în sală ca şi în exterior, cu valuri de ploaie datorate unei tornade aflate la 20 km distanţă de situl US Open.

Ploaia, care în cursul zilei nu a pus probleme la New York, au devenit torenţială seara şi a trecut prin cele patru colţuri ale acoperişului retractabil al arenei, care a fost instalat în 2018 special pentru derularea partidelor în caz de ploaie.

Foto: (c) Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports/REUTERS


În cursul primelor două întreruperi, personalul turneului a încercat să usuce terenul, cu maşini speciale, în timp ce alţi angajaţi încercau să degajeze apa, însă suprafaţa a rămas îmbibată de apă, iar incinta risca să se transforme în piscină.

În cele din urmă, meciul s-a disputat pe terenul "Arthur Ashe", total acoperit, încheindu-se cu victoria lui Diego Schwartzman, cu 7-6 (7/4), 6-3, 6-4.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…