Tenis: Poloneza Iga Swiatek, adversara Simonei Halep în optimile turneului Australian Open

Tenis: Poloneza Iga Swiatek, adversara Simonei Halep în optimile turneului Australian Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, o va întâlni pe Iga Swiatek în optimile de finală ale turneului Australian Open, după ce poloneza a trecut de franţuzoaica Fiona Ferro cu 6-4, 6-3, vineri, la Melbourne, în runda a treia.

Halep (29 ani), a doua favorită, a reuşit să câştige vineri cu 6-1, 6-3 în faţa rusoaicei Veronika Kudermetova , cap de serie numărul 32.

Swiatek (19 ani, 17 WTA), campioana en titre de la Roland Garros, a trecut de Ferro (23 ani, 46 WTA), într-o oră şi 24 de minute.

Swiatek a dominat meciul, încheind cu 20 de mingi direct câştigătoare, faţă de 7 ale adversarei, în timp ce raportul erorilor neforţate a fost egal, 27-27.

Halep şi Swiatek s-au întâlnit de două ori până acum, fiecare reuşind o victorie în optimi la Roland Garros, Simona în 2019, cu 6-1, 6-0, iar Iga în 2020, cu 6-1, 6-2, ulterior cucerind titlul.

Pentru Swiatek cea mai bună performanţă la Melbourne sunt optimile de finală, pe care le-a atins şi anul trecut, în timp ce Simona Halep are o finală în 2018, iar în 2020 a atins semifinalele. AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...