Tenis: Polonia - România 1-0, în Billie Jean King Cup, după ce Linette a învins-o pe Begu

Tenis: Polonia - România 1-0, în Billie Jean King Cup, după ce Linette a învins-o pe Begu

Echipa feminină de tenis a României este condusă de Polonia cu scorul de 1-0, după ce Magda Linette a învins-o pe Irina Begu cu 6-1, 4-6, 6-2, vineri, la Radom, în primul meci de simplu al întâlnirii din calificările competiţiei Billie Jean King Cup.

Linette (30 ani, 58 WTA) a profitat de jocul mai slab făcut de Begu (31 ani, 63 WTA) şi s-a impus după aproape două ore de joc (1 h 54 min).

Poloneza a început în forţă şi a avut 3-0 în primul set, pe care l-a câştigat clar, cu 6-1. Irina Begu a evoluat mai bine în actul secund, în care a condus cu 3-0, a fost egalată, 4-4, dar a reuşit să încline balanţa în favoarea sa, câştigând cu 6-4. În decisiv, Linette a reuşit break-ul destul de devreme, în ghemul al treilea, iar apoi a câştigat din nou contra serviciului la 4-2, impunându-se cu 6-2.

Linette a încheiat cu 5 aşi şi 5 duble greşeli, în timp ce Begu a avut 3 aşi şi 8 duble greşeli. Românca a suferit la serviciu, procentajele sale fiind net inferioare celor ale polonezei. Numărul de mingi direct câştigătoare a fost egal, 12-12, dar la erorile neforţate Begu a totalizat 31, iar Linette 24.

Magda Linette are acum 4-1 în meciurile directe cu Begu, pe care a mai învins-o în 2010 în optimi la Hechingen (Germania), cu 6-3, 3-6, 7-6 (2), în optimi, în finală la Versmold (Germania) în acelaşi an, cu 6-2, 7-5, şi în primul tur la Seul, în 2019, cu 6-1, 6-4. Victoria Irinei a venit anul trecut, la Cleveland, cu 7-6 (5), 6-2, în semifinale.

Al doilea meci de simplu de vineri se va desfăşura între Mihaela Buzărnescu şi liderul mondial Iga Swiatek. Acesta va fi primul duel între Buzărnescu (33 ani, 123 WTA) şi Swiatek (20 ani).

Sâmbătă, de la ora 12:00, sunt programate celelalte meciuri de simplu, Begu - Swiatek şi Buzărnescu - Linette, precum şi meciul de dublu, Magdalena Frech/Alicja Rosolska - Andreea Mitu/Andreea Prisăcariu.

Căpitanul nejucător al echipei României, Horia Tecău, s-a confruntat cu mari probleme de lot înaintea partidei cu Polonia, ultima oară în cursul zilei de marţi, când Monica Niculescu a fost depistată pozitiv la virusul Covid-19. Niculescu este a treia jucătoare română care declară forfait pentru acest meci din cauza Covid-19, după Raluca Olaru şi Gabriela Ruse. Simona Halep şi Jaqueline Cristian nu pot participa nici ele, fiind accidentate.

Polonia are 4-2 în meciurile directe cu România, cel mai recent duel având loc în 2013, la Eilat (Israel), când Polonia s-a impus cu 2-1, în primul tur al Grupei I, zona Europa/Africa a Fed Cup. Alicja Rosolska este singura supravieţuitoare de la acest duel, pierzând atunci meciul de dublu.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”