Tenis: Polonia - România 3-0, în Billie Jean King Cup; Swiatek a surclasat-o pe Prisăcariu

Tenis: Polonia - România 3-0, în Billie Jean King Cup; Swiatek a surclasat-o pe Prisăcariu

Polonia a obţinut victoria în faţa României, pe care o conduce cu 3-0, sâmbătă, la Radom, în calificările competiţiei feminine de tenis pe echipe Billie Jean King Cup, după ce Iga Swiatek a surclasat-o pe Andreea Prisăcariu cu 6-0, 6-0.

Prisăcariu (22 ani, 324 WTA), aflată la debutul său în echipa României, s-a înclinat după doar 47 de minute în faţa liderului mondial. Iga Swiatek (20 ani), care venea după trei titluri WTA 1.000 consecutive, la Doha, Indian Wells şi Miami, a fost practic de neatins pentru jucătoarele noastre, care i-au luat un singur ghem în două meciuri.

Andreea Prisăcariu a reuşit să ia liderului mondial 23 de puncte, cu unul mai mult decât Mihaela Buzărnescu, vineri, însă şi-a creat o singură minge de ghem, în final, nefructificată.

Vineri, în primele meciuri de simplu, Magda Linette (30 ani, 58 WTA) a trecut de Irina Begu (31 ani, 63 WTA) cu 6-1, 4-6, 6-2, iar Iga Swiatek a dispus de Mihaela Buzărnescu (33 ani, 123 WTA) cu 6-1, 6-0.

Un debut nefericit a avut şi căpitanul nejucător al echipei României, Horia Tecău, care s-a confruntat cu mari probleme de lot înaintea partidei cu Polonia, ultima oară în cursul zilei de marţi, când Monica Niculescu a fost depistată pozitiv la Covid-19. Niculescu este a treia jucătoare română care a declarat forfait pentru acest meci din cauza Covid-19, după Raluca Olaru şi Gabriela Ruse. Simona Halep şi Jaqueline Cristian nu au putut participa nici ele, fiind accidentate.

Polonia are acum 5-2 în meciurile directe cu România, cel mai recent duel având loc în 2013, la Eilat (Israel), când Polonia s-a impus cu 2-1, în primul tur al Grupei I, zona Europa/Africa a Fed Cup. Alicja Rosolska este singura supravieţuitoare de la acest duel, pierzând atunci meciul de dublu.

Polonia s-a calificat la turneul final al competiţiei, iar România va juca un baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...