Tenis: Polonia - România 4-0, în Billie Jean King Cup; Buzărnescu şi Mitu, învinse la dublu

Tenis: Polonia - România 4-0, în Billie Jean King Cup; Buzărnescu şi Mitu, învinse la dublu

Polonia a învins România cu scorul de 4-0, sâmbătă, la Radom, în calificările competiţiei feminine de tenis pe echipe Billie Jean King Cup, după ce perechea Magdalena Frech/Alicja Rosolska a întrecut cuplul Mihaela Buzărnescu/Andreea Mitu cu 5-7, 6-3, 10-5.

Buzărnescu (33 ani, 252 WTA la dublu) şi Mitu (30 ani, 103 WTA la dublu), la primul lor meci împreună, nu au reuşit să aducă României punctul de onoare, înclinându-se după o oră şi 40 de minute.

Magdalena Frech (24 ani) ocupă locul 179 în clasamentul mondial la dublu, iar Alicja Rosolska (26 ani) se află pe 59 la dublu.

Vineri, în primele meciuri de simplu, Magda Linette (30 ani, 58 WTA) a trecut de Irina Begu (31 ani, 63 WTA) cu 6-1, 4-6, 6-2, iar Iga Swiatek (20 ani, 1 WTA) a dispus de Mihaela Buzărnescu (33 ani, 123 WTA) cu 6-1, 6-0.

Sâmbătă, Iga Swiatek a dispus de Andreea Prisăcariu (22 ani, 324 WTA) cu 6-0, 6-0.

Căpitanul nejucător al echipei României, Horia Tecău, a avut parte de un debut nefericit în noua sa postură, după ce confruntat cu mari probleme de lot înaintea partidei cu Polonia, ultima oară în cursul zilei de marţi, când Monica Niculescu a fost depistată pozitiv la Covid-19. Niculescu este a treia jucătoare română care a declarat forfait pentru acest meci din cauza Covid-19, după Raluca Olaru şi Gabriela Ruse. Simona Halep şi Jaqueline Cristian nu au putut participa nici ele, fiind accidentate.

Polonia are acum 5-2 în meciurile directe cu România, cel mai recent duel având loc în 2013, la Eilat (Israel), când Polonia s-a impus cu 2-1, în primul tur al Grupei I, zona Europa/Africa a Fed Cup. Alicja Rosolska este singura supravieţuitoare de la acest duel, pierzând atunci meciul de dublu.

Polonia s-a calificat la turneul final al competiţiei, iar România va juca un baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...