Tenis: Premii record la ediția din acest an a Openului Statelor Unite

Tenis: Premii record la ediția din acest an a Openului Statelor Unite

Premiile care vor fi oferite la ediția din acest an a Openului Statelor Unite la tenis vor depăși pentru prima oară în istoria acestei competiții valoarea totală de 50 milioane dolari, au anunțat organizatorii, citați de AFP și Reuters.

Ultimul turneu de Mare Șlem al anului, care va avea loc între 28 august și 10 septembrie, va beneficia de premii totale de 50,4 milioane dolari (43,61 milioane euro), cu 4 milioane dolari mai mult decât la ediția 2016.

Câștigătorii trofeelor la simplu masculin și feminin vor primite câte un cec de 3,7 milioane dolari (3,2 milioane euro), în timp ce campionii la dublu feminin și masculin vor pleca, la rândul lor, acasă cu câte 675.000 dolari de pereche.

Premiile oferite pentru fiecare tur vor crește în medie cu 7,5 la sută față de anul trecut, iar jucătorii eliminați în primul tur vor fi recompensați cu câte 50.000 de dolari, ceva mai mult de 43.000 euro.

US Open rămâne astfel cel mai bogat turneu din circuitul masculin de tenis, premiile oferite fiind mai mari decât cele acordate recent la Wimbledon, unde campionii Roger Federer și Garbine Muguruza au primite câte 2,6 milioane euro, valoarea totală a premiilor ridicându-se la 37 milioane euro.

"În urmă cu cinci ani, ne-am luat angajamentul față de jucători că valoarea totală a premiilor va atinge 50 milioane dolari, iar acum noi și organizatorii US Open am reușit să onorăm acest angajament", a declarat Katrina Adams, președinta Federației americane de tenis (USTA).

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”