Tenis: Preşedintele WTA ameninţă cu retragerea competiţiilor din China din cauza afacerii Shuai Peng

Tenis: Preşedintele WTA ameninţă cu retragerea competiţiilor din China din cauza afacerii Shuai Peng

Preşedintele WTA, asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis, Steve Simon, nu exclude să retragă competiţiile din China în cazul în care Beijingul nu va face lumină în cazul dispariţiei campioanei Shuai Peng, informează AFP.

Lumea tenisului este fără noutăţi de la jucătoare după ce aceasta a acuzat la începutul lunii noiembrie un fost înalt responsabil al regimului comunist că a constrâns-o să aibă raporturi sexuale cu el .

Într-un interviu publicat joi de canalul CNN, preşedintele WTA, Steve Simon, a ameninţat cu retragerea competiţiilor feminine de tenis din China, dacă această ţară nu va face lumină în acest caz.

"Suntem pregătiţi să ne retragem din China toate activităţile noastre şi să facem faţă tuturor complicaţiilor care derivă de aici", a afirmat responsabilul tenisului feminin.

"Pentru că acuzaţiile de viol sunt mai importante decât orice alte afaceri", a declarat Simon pentru postul american de televiziune.

Preşedintele WTA şi-a exprimat, miercuri, "îngrijorarea" privind securitatea chinezoaicei Shuai Peng şi a afirmat că pune la îndoială informaţiile oficiale provenind din China referitoare la jucătoare.

Dispariţia jucătoarei chineze de tenis Shuai Peng, care nu a mai dat niciun semn de viaţă după ce l-a acuzat de viol pe un fost vicepremier al Chinei, nelinişteşte lumea tenisului şi opinia publică.

Canalul de stat chinez CGTN a prezentat miercuri seara, pe Twitter, o captură de ecran a unui mail atribuit lui Shuai Peng, pe care jucătoarea chineză l-ar fi trimis conducerii WTA, fără ca autenticitatea mesajului să poată fi confirmată.

Afirmaţiile din acest mesaj cu origine suspectă sunt în contradicţie cu declaraţiile lui Shuai Peng, care acuzase înaltul oficial chinez de viol.

Conţinutul acestui mesaj a ridicat îndoieli privind autencitatea sa: utilizatorii de Twitter au dezvăluit că un cursor era vizibil în mesajul difuzat de CGTN, un fenomen inexplicabil pentru o captură de ecran.

La o săptămână după ce jucătoarea de 35 de ani a povestit în detaliu cum a fost violată de fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang (75 de ani), tânăra a dispărut. Peng, care a câştigat Roland Garros în proba feminină de dublu în 2014, l-a acuzat, pe 2 noiembrie, pe fostul oficial că a forţat-o să aibă un raport sexual în urmă cu trei ani.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale