Tenis: Prima finală după mai mult de doi ani pentru Andy Murray

Tenis: Prima finală după mai mult de doi ani pentru Andy Murray

Tenismanul britanic Andy Murray, fost număr unu mondial, aflat acum mai jos de locul 100 în clasamentul ATP din cauza accidentărilor, s-a calificat vineri, la Sydney, în prima sa finală după mai mult de doi ani în circuitul profesionist, informează AFP.

Murray (34 ani, locul 135 ATP), dublu campion olimpic, s-a impus greu în semifinale, cu 6-7 (6/8), 6-4, 6-4, în faţa americanului Reilly Opelka, pentru a atinge prima sa finală începând din octombrie 2019, când a cucerit al 46-lea şi ultimul său titlu în circuit, la Anvers (Belgia), la câteva luni după ce i-a fost montată o proteză la şold.

Jucătorul scoţian, triplu campion de Mare Şlem, îl va înfrunta sâmbătă în finală, cu două zile înaintea startului turneului Australian Open, pe câştigătorul celei de-a doua semifinale de la Sydney, în care britanicul Daniel Evans (26 ATP) îl înfruntă pe rusul Aslan Karaţev (20 ATP).

La Australian Open (17-30 ianuarie), competiţie la care va participa în baza unui wild card oferit de organizatori, Andy Murray îl va avea adversar în primul tur pe georgianul Nikoloz Basilaşvili, cap de serie numărul 21, pe care l-a eliminat în optimi la Sydney cu 6-7 (4/7), 7-6 (7/3), 6-3.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...