Tenis: Rafael Nadal a debutat la Wimbledon cu o victorie clară în fața australianului John Millman

Tenis: Rafael Nadal a debutat la Wimbledon cu o victorie clară în fața australianului John Millman

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, cap de serie nr. 4, care nu a mai jucat de la succesul de la Roland Garros, a debutat cu o victorie clară, 6-1, 6-3, 6-2, într-o oră și 48 de minute, în fața australianului John Millman, luni, la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Șlem al anului.

Deși sâmbătă mărturisea că se teme de primele tururi de la Wimbledon, Nadal (31 ani) s-a mai liniștit luni. Spaniolul, care nu a mai jucat un meci pe iarbă de doi ani (de la eliminarea în turul 2 la Wimbledon în fața germanului Dustin Brown) nu i-a lăsat nicio șansă australianului Millman, nr. 137 mondial.

Nadal vizează dubla Paris-Londra pe care a mai reușit-o de două ori, în 2008 și 2010. În cazul unui al treilea titlu în templul de la All England Club, spaniolul ar obține al 16-lea titlu major și s-ar apropia de recordul deținut pentru moment de elvețianul Roger Federer (18 titluri).

Tenismanul spaniol, nr. 2 mondial, care poate visa la poziția de lider deținută de britanicul Andy Murray la finalul acestui turneu, va juca în turul următor cu americanul Donald Young (43 ATP), care a profitat de abandonul uzbekului Denis Istomin (72 ATP), în momentul în care conducea cu 5-7, 6-4, 6-4, 4-2.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...