Tenis: Rafael Nadal a primit pentru a cincea oară trofeul ATP pentru sportivitate

Tenis: Rafael Nadal a primit pentru a cincea oară trofeul ATP pentru sportivitate

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, campionul de la Australian Open 2022 , a primit pentru a cincea oară în cariera sa trofeul ATP Stefan Edberg pentru sportivitate (fair play), acordat de colegii săi din circuitul profesionist, informează agenţia EFE.

Trofeul, pe care Nadal l-a depus miercuri la muzeul care îi poartă numele din cadrul academiei sale de tenis de la Manacor (Mallorca), recunoaşte "fair play-ul, profesionalismul şi integritatea" de care spaniolul a dat dovadă "pe teren şi în afara terenului".

"Nu aş putea fi mai fericit după ce am primit încă o dată premiul pentru sportivitate de la colegii mei din turneu", a spus Nadal, pe care ATP l-a informat în privinţa câştigării trofeului încă din luna decembrie.

Tenismanul spaniol a cucerit pentru a patra oară consecutiv premiul pentru sportivitate, în posesia căruia a intrat pentru prima oară în 2010.

"Sincer, înseamnă foarte mult pentru mine că încerc să fiu întotdeauna corect pe teren. Vă mulţumesc că aţi crezut în mine", a precizat el.

Rafael Nadal a cucerit luna trecută al 21-lea său titlu de Mare Şlem, un record pentru era open, după ce l-a învins pe rusul Daniil Medvedev în finala turneului Australian Open.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...