Tenis: Rafael Nadal revine după trei ani în fotoliul de lider al clasamentului ATP

Tenis: Rafael Nadal revine după trei ani în fotoliul de lider al clasamentului ATP

Tenismanul spaniol Rafael Nadal s-a declarat încântat și fericit că va reveni, după o pauză de trei ani, pe prima poziție a clasamentului ATP, pe care a ocupat-o ultima oară în iulie 2014.

"Să revin pe primul loc mondial, după trei ani, este ceva minunat, sunt cu adevărat fericit. Nu este un simplu premiu de consolare, este incredibil", a declarat Nadal după eșecul suferit în sferturile de finală ale Mastersului 1.000 ATP de la Cincinnati , în fața australianului Nick Kyrgios (6-2, 7-5).

Campionul spaniol, care a câștigat în luna iunie, pentru a 10-a oară în cariera sa, turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, va deveni oficial liderul clasamentului ATP începând de luni, când îl va detrona pe britanicul Andy Murray.

Nadal și-a asigurat prima poziție in ierarhia mondială după forfaitul marelui său rival, elvețianul Roger Federer, pentru turneul de la Cincinnati, care se desfășoară în această săptămână.

În vârstă de 31 ani, Rafael Nadal vrea să-și onoreze statutul de lider cu ocazia ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open, programat în perioada 28 august — 10 septembrie.

"Vreau să demonstrez de ce sunt pe acest loc. Vreau să dau ceea ce am mai bun, pentru a juca la cel mai înalt nivel al meu la New York", a asigurat Nadal, câștigător al trofeului la Flunshing Meadwos în două rânduri (2010 și 2013).

Jucătorul spaniol a ținut, totodată, să aducă un omagiu victimelor atentatelor care au lovit Barcelona și stațiunea balneară Cambrils, în cursul zilei de joi.

"Ceea ce s-a petrecut este groaznic. Toată lumea în Spania este devastată. Și eu la fel, desigur. Este o tragedie, iar acest sentiment că nu mai ești nicăieri în siguranță este groaznic, este foarte trist. Sunt dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat, pentru victime, familiile și apropiații acestora. Au toată susținerea mea. Este momentul pentru țara noastră să se unească", a spus Nadal.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…