Tenis: Raluca Olaru a câștigat titlul în proba de dublu la Tașkent (WTA)

Tenis: Raluca Olaru a câștigat titlul în proba de dublu la Tașkent (WTA)

Jucătoarea română de tenis Raluca Olaru și turcoaica Ipek Soylu au câștigat titlul în proba de dublu a turneului WTA de la Tașkent (Uzbekistan), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce au dispus cu 7-5, 6-3 în finala de sâmbătă de cuplul Demi Schuurs (Olanda)/Renata Voracova (Cehia).

Olaru și Soylu, favoritele numărul patru, s-au impus într-o oră și 26 de minute în fața perechii cap de serie numărul trei.

Raluca Olaru și-a trecut în palmares al doilea său titlu WTA la dublu, după cel câștigat în 2008, alături de ucraineanca Olga Savciuk, primul din carieră. Olaru (27 ani, 88 WTA la dublu) a ajuns la cinci titluri WTA cucerite în carieră, precedentele fiind obținute la Tașkent în 2008 (alături de ucraineanca Olga Savciuk), la Acapulco în 2011 (alături de ucraineanca Maria Koritțeva), la Nurnberg în 2013 (alături de rusoaica Valeria Solovieva) și la Linz în 2014 (alături de americanca de origine georgiană Anna Tatishvili).
De asemenea, românca a mai jucat șapte finale WTA: în 2008 la Budapesta (alături de germanca Vanessa Henke), în 2013 la Katowice (alături de Solovieva), în 2014 la Nurnberg și Baku, ambele alături de Shahar Peer (Israel), în 2015 la Nurnberg (alături de Lara Arruabarrena) și anul acesta la Rabat (alături de germanca Tatjana Maria) și la Bol (Croația), alături de aceeași Ipek Soylu (Turcia).

Ipek Soylu (20 ani, 107 WTA la dublu) și-a trecut în cont al doilea său titlu WTA la dublu, primul fiind câștigat anul acesta, la Istanbul, tot alături de o româncă, Andreea Mitu.

Olaru și Soylu au primit pentru succesul de la Tașkent un cec de 12.300 dolari și 280 de puncte WTA.
AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 Rusia și SUA trimit nave de război în Marea Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

4 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

5 Așa o fi?