Tenis: Raluca Olaru şi Anna-Lena Friedsam vor juca finala de dublu la Roma (WTA)

Tenis: Raluca Olaru şi Anna-Lena Friedsam vor juca finala de dublu la Roma (WTA)

Perechea româno-germană Raluca Olaru/Anna-Lena Friedsam s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roma (WTA), dotat cu premii totale de 2.098.290 dolari, după ce a învins, sâmbătă, în penultimul act, cuplul japonez Shuko Aoyama/Ena Shibahara, cu 3-6, 6-2, 10-4.

Olaru a reuşit astfel cea mai importantă performanţă din carieră, fiind prima sa finală la un turneu Premier 5.

Olaru şi Friedsam, care au făcut pereche în premieră, au obţinut victoria după o oră şi 27 de minute. De menţionat gestul de fair play făcut de japoneza Shuko Aoyama, care a recunoscut că a fost lovită de minge la un schimb din setul al doilea, după ce arbitrul de scaun acordase punctul perechii nipone.

Olaru şi partenera sa au comis 6 duble greşeli în acest meci, faţă de doar 2 ale adversarelor.

Aoyama şi Shibahara, favoritele numărul şapte, le-au învins în optimile de finală pe Simona Halep şi Monica Niculescu, cu 6-1, 6-3.

Olaru şi Friedsam şi-au asigurat un cec de 40.000 de euro şi 585 de puncte WTA la dublu, iar în finală vor înfrunta învingătoarele din meciul care le opune pe Su-Wei Hsieh (Taiwan)/Barbora Strycova (Cehia), principalele favorite, şi pe Hayley Carter (SUA)/Luisa Stefani (Brazilia).

Raluca Olaru (55 WTA la dublu) va juca a 20-a sa finală de dublu, având 9 titluri câştigate şi 10 finale pierdute. Ea a jucat ultima finală anul acesta, alături de Monica Niculescu, la Praga, iar ultimul titlu datează din 2018, de la Rabat (alături de Ana Blinkova). Friedsam (51 WTA la dublu) are două finale jucate, câştigând titlul în 2019, la Stuttgart, alături de Mona Barthel.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria