Tenis: Raluca Olaru şi Nadia Kicenok au câştigat titlul în proba de dublu la Sankt Petersburg (WTA)

Tenis: Raluca Olaru şi Nadia Kicenok au câştigat titlul în proba de dublu la Sankt Petersburg (WTA)

Perechea româno-ucraineană Raluca Olaru/Nadia Kicenok a cucerit titlul în proba de dublu a turneului de tenis WTA de la Sankt Petersburg (Rusia), dotat cu premii totale de 565.530 de dolari, duminică, după ce a învins în finală cuplul american Kaitlyn Christian/Sabrina Santamaria, cu 2-6, 6-3, 10-8.

Olaru şi Kicenok, principalele favorite, au obţinut victoria după o oră şi 22 de minute.

Cele două au făcut multe erori neforţate în primul set, dominat de americance, favoritele numărul doi, care s-au impus cu 6-2.

În actul secund, Olaru şi partenera sa au făcut mai puţine greşeli şi au reuşit să reechilibreze disputa. Americancele au luat primul ghem, dar apoi Olaru şi Kicenok au câştigat patru la rând. Christian şi Santamaria s-au apropiat la 4-3, dar Raluca şi Nadia au găsit resurse să câştige cu 6-3.

În super tiebreak, americancele au avut iniţiativa şi au condus cu 2-0, 4-1, 6-3, au fost egalate, 6-6, iar ultima oară au avut avantaj 7-6. Olaru a reuşit ultimele trei puncte ale meciului, aducând victoria cu 10-8.

Olaru şi Kicenok au primit un cec de 25.230 de dolari şi 470 de puncte WTA la dublu, în timp ce învinsele au fost răsplătite cu 17.750 dolari şi 305 puncte.

Raluca Olaru şi-a trecut în palmares al 10-lea titlu WTA la dublu, ea având şi alte 11 finale jucate. Precedentul său titlu data din 2018 (Rabat), dar anul trecut a jucat finale la Praga (alături de Monica Niculescu) şi Roma.

Olaru a câştigat titluri la Taşkent în 2008 (alături de ucraineanca Olga Savciuk) şi în 2016 (alături de turcoaica Ipek Soylu), la Acapulco în 2011 (alături de ucraineanca Maria Koritţeva), la Nurnberg în 2013 (alături de rusoaica Valeria Solovieva), la Linz în 2014 (alături de americanca de origine georgiană Anna Tatishvili), în 2017 la Hobart (alături de Savciuk) şi Bucureşti (alături de Irina Begu), în 2018 alături de rusoaica Ana Blinkova la Rabat şi alături de Mihaela Buzărnescu la Strasbourg, iar acum la Sankt Petersburg alături de Nadia Kicenok.

Raluca Olaru a mai jucat finale în 2008 la Budapesta (alături de germanca Vanessa Henke), în 2013 la Katowice (alături de Solovieva), în 2014 la Nurnberg şi Baku, ambele alături de Shahar Peer (Israel), în 2015 la Nurnberg (alături de Lara Arruabarrena) şi în 2016 la Rabat (alături de germanca Tatjana Maria), în 2017 la Shenzhen (alături de Savciuk), în 2018 la Taşkent (alături de Begu) şi Moscova (alături de croata Darija Jurak), în 2020 la Praga (alături de Monica Niculescu) şi Roma (alături de germanca Anna-Lena Friedsam).

Nadia Kicenok a câştigat al şaselea titlu la dublu şi a mai disputat alte 6 finale.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina