Tenis: Retragerea lui Naomi Osaka de la Roland Garros, "un deznodământ nefericit" (Federaţia franceză)

Tenis: Retragerea lui Naomi Osaka de la Roland Garros, "un deznodământ nefericit" (Federaţia franceză)

Retragerea jucătoarei nipone Naomi Osaka de la turneul de la Roland Garros "este un deznodământ nefericit", a declarat preşedintele Federaţiei franceze de tenis, Gilles Moretton, luni seară, după anunţul făcut de numărul 2 mondial, relatează AFP.

"Noi suntem dezolaţi şi trişti pentru Naomi Osaka. Retragerea lui Naomi de la Roland-Garros este un deznodământ nefericit. Noi îi urăm tot binele şi restabilire rapidă şi sperăm, totodată, să o vedem pe Naomi la turneul nostru anul viitor", a declarat Moretton.

"La fel ca toate celelalte turnee de Mare Şlem, WTA, ATP şi ITF, noi rămânem atenţi la binele tuturor sportivilor şi ne angajăm să continuăm să îmbunătăţim toate aspectele experienţei jucătoarelor şi jucătorilor la turneul nostru, inclusiv cu media, aşa cum am făcut întotdeauna", se mai arată în comunicat.

Naomi Osaka a anunţat, luni, pe Twitter, că se retrage din turneul de la Roland Garros, astfel că românca Ana Bogdan s-a calificat fără joc în runda a treia.

''Cea mai bună alegere pentru turneu, pentru celelalte jucătoare şi pentru mine este să mă retrag (din turneu), pentru ca toată lumea să se poată concentra pe tenis'', a scris Osaka în reţeaua de socializare.

Naomi Osaka a precizat că a suferit momente de depresie după ce a câştigat primul său titlu de Mare Şlem, în 2018, la US Open, iar discuţiile cu jurnaliştii i-au declanşat aceste probleme.

''Nu am dorit niciodată să fiu un motiv de distragere şi recunosc că nu e cel mai potrivit moment, iar mesajul meu ar fi putut fi mai clar. Însă, ce e cel mai important, nu aş trivializa niciodată termenul de sănătate mentală şi nici nu l-aş folosi cu uşurinţă. Adevărul este că am suferit momente îndelungate de depresie după US Open 2018 şi am avut dificultăţi foarte mari să trec peste ele. Toţi care mă cunosc ştiu că sunt introvertită şi toţi cei care m-au văzut la turnee au observat că deseori port căşti audio, care mă ajută să trec peste anxietatea mea social'', a explicat Osaka.

Osaka a fost amendată cu suma de 15.000 de dolari de organizatorii turneului de la Paris pentru faptul că a lipsit de la conferinţa de presă care a urmat victoriei sale din primul tur, 6-4, 7-6 (5) cu românca Patricia Ţig.

Naomi Osaka risca descalificarea în cazul în care continua să lipsească de la conferinţele de presă, au precizat organizatorii

Osaka făcuse un anunţ surprinzător înainte de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, că refuză orice dialog cu jurnaliştii sportivi la Paris, pentru că după părerea ei conferinţele de presă pun o povară nejustificată asupra sănătăţii mentale a jucătorilor.

Jucătoarea japoneză a susţinut că a răspunde la întrebări după ce ai pierdut un meci este ca şi cum ''ai lovi o persoană care este căzută''.

Naomi Osaka era adversara Anei Bogdan în turul secund la Roland Garros, astfel că românca s-a calificat fără joc în turul al treilea, unde o va înfrunta pe spaniola Paula Badosa (cap de serie numărul 33) sau pe Danka Kovinic (Muntenegru).
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Interlopul Nuțu Cămătaru și-a făcut bancă acasă și dă bani împrumut