Tenis: Roger Federer a donat peste 5 milioane de dolari de la începutul anului

Tenis: Roger Federer a donat peste 5 milioane de dolari de la începutul anului

Celebrul jucător elveţian Roger Federer a donat peste 5 milioane de dolari pentru opere de binefacere de la începutul acestui an, informează site-ul Tennisworld, într-un moment când competiţiile de tenis au fost întrerupte de mai bine de două luni din cauza pandemiei de coronavirus.

Iniţial, Federer a contribuit cu 170.000 de dolari, sumă destinată Rally For Relief, care a luptat împotriva incendiilor de vegetaţie din Australia.

Pe 7 februarie, fundaţia lui Federer a organizat "Match For Africa 6" în oraşul sud-african Cape Town. Cu ajutorul lui Bill Gates, Rafael Nadal şi al actorului sud-african Trevor Noah, Federer a oferit un spectacol grandios în faţa a 50.000 de spectatori, colectând mai bine de 3 milioane de dolari pentru copiii săraci din Africa.

Jucătorul născut în oraşul Basel şi soţia sa Mirka au donat apoi un milion de dolari pentru a ajuta familiile afectate de coronavirus în Elveţia.

Federer a trecut de 5 milioane de dolari când a mai donat un milion pentru copiii africani săraci şi familiile lor. Graţie lui Federer, aproximativ 64.000 de africani vor beneficia de mese. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria