Tenis: Roger Federer, învins de Tommy Haas, la Stuttgart

Tenis: Roger Federer, învins de Tommy Haas, la Stuttgart

Tenismanul elvețian Roger Federer, principalul favorit al turneului ATP de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 630.785 euro, a fost învins miercuri, în primul meci disputat de la revenirea în competiție după o pauză de două luni și jumătate, de veteranul german Tommy Haas (39 ani), nr. 302 mondial și beneficiarul unui wild-card, care s-a impus în turul 2 în trei seturi, 2-6, 7-6 (10/8), 6-4, într-o oră și 55 de minute.

Elvețianul în vârstă de 35 de ani, nr. 5 mondial și deținătorul a 18 titluri de Mare Șlem, a renunțat la întreg sezonul pe zgură pentru a se pregăti în vederea turneului de la Wimbledon (3-16 iulie). El nu a mai jucat de la victoria din finala turneului de la Miami, pe 3 aprilie.

În sferturile de finală, Tommy Haas va juca împotriva compatriotului său Mischa Zverev, cap de serie nr. 6 și nr. 31 mondial, care miercuri a dispus cu 7-6 (7/1), 6-2 tot de un jucător german, Yannick Hanfmann.

În sferturi s-a calificat miercuri și germanul Philipp Kohlschreiber, învingător în trei seturi, 7-6 (7/3), 5-7, 7-6 (8/6), în fața americanului Steve Johnson, cap de serie nr. 5.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina