Tenis: Roger Federer vrea să ia o pauză până la Roland Garros

Tenis: Roger Federer vrea să ia o pauză până la Roland Garros

Elvețianul Roger Federer, învingător în turneul ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce s-a impus duminică în fața spaniolului Rafael Nadal, a declarat la finalul partidei că intenționează să ia o pauză de la competițiile pe zgură până la turneul de la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem din acest an, ce va avea loc în perioada 27 mai - 11 iunie.

"Nu mai am 24 de ani, lucrurile s-au schimbat mult și este probabil să nu mai joc niciun turneu pe zgură înainte de Roland Garros", a explicat el pentru postul de televiziune ESPN, după victoria din finala cu Rafael Nadal (6-3, 6-4).

"Am nevoie de odihnă, corpul meu are nevoie să fie protejat, am nevoie de mai mult timp ca să mă pregătesc. Probabil că voi putea fi văzut din nou la Roland Garros", a adăugat Federer, care de luni se află pe locul 4 mondial.

"Vreau să rămân sănătos și să joc cu plăcere. Când sunt într-o bună stare de sănătate și mă simt bine, pot să fac cel mai bun tenis așa cum s-a putut vedea în ultimele săptămâni. Dacă nu mă simțeam bine, nu aș fi fost în finală cu Rafa", a adăugat jucătorul elvețian, care și-a trecut în palmares al 91-lea titlu din carieră și al treilea din acest an după Openul Australiei și Indian Wells.

Federer a cucerit 18 titluri de Mare Șlem în cariera sa, dintre care Roland Garros-ul în 2009.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale