Tenis: România conduce Peru cu 1-0, în Cupa Davis, după punctul obţinut de Nicolae Frunză

Tenis: România conduce Peru cu 1-0, în Cupa Davis, după punctul obţinut de Nicolae Frunză

Echipa României conduce selecţionata statului Peru cu 1-0, în barajul pentru calificările la faza finală a Cupei Davis, după ce tenismanul Nicolae Frunză l-a învins pe Nicolas Alvarez cu 6-2, 6-4, sâmbătă, în primul meci de simplu, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Frunză (numărul 626 mondial la simplu şi 954 la dublu) s-a impus după o oră şi 16 minute, obţinând prima sa victorie la simplu din carieră pentru România. Frunză mai avea o victorie la dublu, alături de Horia Tecău.

Alvarez (392 ATP la simplu, 486 la dublu) a câştigat primul ghem al meciului, dar apoi Frunză a luat cinci ghemuri la rând, tranşând primul set cu 6-2.

În actul secund, Frunză a făcut break-ul la 3-3 şi a câştigat cu 6-4.

Frunză l-a dominat cu serviciul pe adversarul său, care şi-a creat o singură minge de break, anulată de român.

Al doilea meci de simplu al zilei va fi cel dintre Marius Copil (275 ATP la simplu şi 479 la dublu) şi Conner Huertas del Pino (654 ATP la simplu şi 399 la dublu), de asemenea, un duel în premieră.

Ziua de duminică va debuta la 11:30 cu meciul de dublu, dintre perechea Marius Copil/Horia Tecău şi cuplul Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino. Dacă Tecău e numărul 17 la dublu în lume, Sergio Galdos se află pe 143, iar Arklon Huertas del Pino pe 939.

În al treilea meci se simplu se vor înfrunta Marius Copil şi Nicolas Alvarez, iar ultimul este programat între Nicolae Frunză şi Conner Huertas del Pino, în ambele cazuri dueluri în premieră.

Din echipei României mai fac parte Ştefan Paloşi (numărul 647 la simplu şi 747 la dublu) şi Gabi Adrian Boitan (722 la simplu şi 1.311 la dublu).

Peru a venit în România fără cel mai bun jucător al său, Juan Pablo Varillas (130 ATP la simplu, 376 la dublu).

Cele două echipe se întâlnesc pentru prima oară în Cupa Davis.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /