Tenis: România conduce Peru cu 2-0, în Cupa Davis, în urma victoriei reuşite de Marius Copil

Tenis: România conduce Peru cu 2-0, în Cupa Davis, în urma victoriei reuşite de Marius Copil

Echipa României conduce selecţionata statului Peru cu 2-0, în barajul pentru calificările la faza finală a Cupei Davis, după ce tenismanul Marius Copil l-a învins pe Conner Huertas del Pino cu 7-5, 6-2, sâmbătă, în al doilea meci de simplu al întâlnirii, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Copil (275 ATP la simplu şi 479 la dublu), prima rachetă a echipei noastre, a obţinut victoria după o oră şi 14 minute, la primul său duel cu Conner Huertas del Pino (654 ATP la simplu şi 399 la dublu).

Arădeanul a fost aproape perfect la serviciu, cu doar patru puncte pierdute pe primul şi procentaje net superioare faţă de adversar. Copil a încheiat cu 6 aşi şi 3 duble greşeli, în timp ce peruanul a avut 3 aşi şi 3 duble greşeli.

În primul set, Copil a reuşit un break la 1-1 şi a condus cu 3-1 şi 4-2, dar a urmat o sincopă şi sud-americanul a profitat, restabilind egalitatea, 4-4. La 4-5, Copil s-a echilibrat şi a luat trei ghemuri la rând (a pierdut un singur punct) şi setul cu 7-5.

Actul secund a fost mult mai facil pentru jucătorul român, care s-a desprins rapid la 4-0, câştigând cu 6-2.

De remarcat că Marius Copil a câştigat nu mai puţin de şapte ghemuri la zero în acest meci.

În primul meci de simplu, Nicolae Frunză (numărul 626 mondial la simplu şi 954 la dublu) l-a învins pe Nicolas Alvarez (392 ATP la simplu, 486 la dublu) cu 6-2, 6-4 .

Ziua de duminică va debuta la 11:30 cu meciul de dublu, dintre perechea Marius Copil/Horia Tecău şi cuplul Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino. Dacă Tecău e numărul 17 la dublu în lume, Sergio Galdos se află pe 143, iar Arklon Huertas del Pino pe 939.

În al treilea meci se simplu se vor înfrunta Marius Copil şi Nicolas Alvarez, iar ultimul este programat între Nicolae Frunză şi Conner Huertas del Pino, în ambele cazuri dueluri în premieră.

Din echipei României mai fac parte Ştefan Paloşi (numărul 647 la simplu şi 747 la dublu) şi Gabi Adrian Boitan (722 la simplu şi 1.311 la dublu).

Peru a venit în România fără cel mai bun jucător al său, Juan Pablo Varillas (130 ATP la simplu, 376 la dublu).

Cele două echipe se întâlnesc pentru prima oară în Cupa Davis.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia