Tenis: Rusia a câştigat ATP Cup

Tenis: Rusia a câştigat ATP Cup

Rusia a câştigat competiţia masculină de tenis pe echipe ATP Cup, care a avut loc la Melbourne, învingând în finală Italia cu 2-0, graţie victoriilor clare obţinute de Daniil Medvedev şi Andrei Rublev, ce au arătat că trebuie contat pe ei la Australian Open, transmite AFP

Numărul 8 mondial, Rublev l-a spulberat cu 6-1, 6-2, după numai 61 de minute, pe Fabio Fognini, locul 17 ATP, după care Medvedev (4 ATP) l-a învins, 6-4, 6-2, pe Matteo Berrettini (10 ATP), aducând al doilea punct decisiv ţării sale.

La 24 de ani, Medvedev a obţinut a 14-a sa victorie consecutivă, după ce a încheiat anul 2020 câştigând Masters 1000 de la Paris şi Turneul Campionilor, unde i-a dominat pe primii trei jucători ai lumii.

Medvedev va juca marţi la Australian Open împotriva canadianului Vasek Pospisil (61 ATP). Cel mai bun rezultat al său în turneele de Mare Şlem este finala de la US Open din 2019.

Rublev, 23 de ani, a câştigat în toamnă două turnee consecutive, la Sankt Petersburg şi Viena, unde l-a eliminat în sferturi de finală pe N.3 mondial, Dominic Thiem. Pe ansamblul sezonului 2020, trunchiat de pandemie de Covid-19, rusul a câştigat cinci turnee, cel mai bun bilanţ în circuitul ATP. Marţi, la Australian Open, el va primi replica germanului Yannick Hanfmann (101 ATP).

Anul trecut, prima ediţie a ATP Cup s-a încheiat cu victoria Serbiei liderului mondial Novak Djokovic.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...