Tenis: Rusul Daniil Medvedev, calificat în finala Openului Australiei

Tenis: Rusul Daniil Medvedev, calificat în finala Openului Australiei

Tenismanul rus Daniil Medvedev, numărul 4 mondial, l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas (6 ATP) cu 6-4, 6-2, 7-5, vineri, în semifinalele Openului Australiei, calificându-se pentru a doua oară în carieră în finala unui turneu de Mare Şlem, informează AFP.

Duminică, în finala competiţiei, Medvedev îl va întâlni pe numărul unu mondial şi deţinătorul titlului, sârbul Novak Djokovic.

Djokovic a trecut de rusul Aslan Karaţev, venit din calificări, cu 6-3, 6-4, 6-2, joi la Melbourne, în prima semifinală a Openului Australiei.

Medvedev (25 ani) a mai disputat o finală de Mare Şlem, la US Open în 2019, când a pierdut în cinci seturi în faţa spaniolului Rafael Nadal la capătul unui meci antologic.

Medvedev a obţinut vineri a 20-a sa victorie consecutivă în circuitul profesionist, după două ore şi 9 minute. Rusul a servit perfect până în setul al treilea, încheind cu 17 aşi şi 46 de winners, în timp ce Tsitsipas nu a mai arătat acelaşi joc din meciul cu Nadal, adunând 3 aşi şi doar 19 mingi direct câştigătoare, având şi mai multe erori neprovocate (30-21).

Djokovic are 4-3 în meciurile directe cu Medvedev.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...