Tenis: Şansele Simonei Halep de a rămâne lider WTA şi după prima săptămână din 2018

Tenis: Şansele Simonei Halep de a rămâne lider WTA şi după prima săptămână din 2018

Jucătoarea română de tenis Simona Halep are şanse mari să îşi păstreze poziţia de lider în clasamentul mondial feminin şi după turneele din prima săptămână a sezonului 2018, care vor avea loc la Shenzhen (China), Brisbane (Australia) şi Auckland (Noua Zeelandă), potrivit site-ului WTA.

Halep, care ocupă primul loc în clasamentul WTA din data de 9 octombrie, are un avans de 40 de puncte faţă de a doua clasată, Garbine Muguruza (Spania), şi de 160 de puncte faţă de jucătoarea de pe poziţia a treia, daneza Caroline Wozniacki.

Fiecare dintre cele trei are şansa de a fi lider după prima săptămână din 2018, lucru care ar aduce după sine şi poziţia de principală favorită în primul turneu de Mare Şlem al anului.

Anul 2017 a fost unul istoric în lupta pentru primul loc în clasamentul WTA, cinci jucătoare diferite deţinând această poziţie în sezonul trecut, Serena Williams, Angelique Kerber, Karolina Pliskova, Garbine Muguruza şi Simona Halep.

Halep va începe noul sezon în China, la Shenzhen Open (WTA International), unde a câştigat titlul în 2015, iar în 2017 s-a oprit în optimi. Muguruza este principala favorită la Brisbane International (WTA Premier), unde a evoluat în semifinale în sezonul trecut, iar Wozniacki revine la ASB Classic de la Auckland (WTA International), unde a atins sferturile de finală în 2017.

Halep va rămâne lider mondial dacă va câştiga titlul la Shenzhen.

Muguruza are nevoie să ajungă în finală la Brisbane pentru a avea o şansă să urce pe primul loc. Dacă iberica se va impune la Brisbane, Halep este obligată să câştige titlul la Shenzhen pentru a rămâne pe primul loc mondial. Dacă Muguruza pierde finala la Brisbane, Halep are nevoie să ajungă în semifinale la Shenzhen pentru a-şi păstra locul actual. În cazul în care Muguruza pierde finala la Brisbane, iar Halep e semifinalistă la Shenzhen, cele două vor avea acelaşi număr de puncte. Totuşi, Halep are avantaj în acest caz şi va fi în continuare numărul 1 WTA, deoarece are mai multe puncte adunate la Turneul Campioanelor, Grand Slam-uri, turnee Premier Mandatory şi Premier 5 în ultimele 12 luni (Halep 5.636 puncte, Muguruza 5.396).

Wozniacki are şanse de a reveni pe primul loc WTA pentru prima oară din ianuarie 2012, dar trebuie să cucerească titlul la Auckland, Muguruza să piardă înainte de finală la Brisbane, iar Halep înainte de sferturi la Shenzhen.
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...