Tenis: Serena Williams afirmă că a fost "aproape de moarte" după ce a născut

Tenis: Serena Williams afirmă că a fost "aproape de moarte" după ce a născut

Serena Williams a fost "aproape de moarte" după ce a adus pe lume primul ei copil, o fetiţă, în luna septembrie, a scris fostul lider al circuitului feminin de tenis, într-un articol dat publicităţii joi de CNN.

Jucătoarea americană dezvăluise anterior că a avut unele complicaţii în momentul în care a născut-o pe fiica sa Alexis Olympia, rodul relaţiei cu omul de afaceri Alexis Ohanian, co-fondatorul reţelei Reddit.

"Aproape că am murit după ce am născut-o pe fiica mea Olympia", a precizat Serena în articolul ei. Americanca a fost nevoită să rămână la pat aproximativ şase săptămâni, după o serie de complicaţii, inclusiv un embolism pulmonar, fiind supusă mai multor intervenţii chirurgicale, după ce fiica sa a venit pe lume prin cezariană.

"Sunt extrem de recunoscătoare că am avut acces la o echipă atât de incredibilă de medici şi asistente, într-un spital cu echipamente ultramoderne. Ei au ştiut exact cum să gestioneze această răsturnare complicată a evenimentelor. Dacă nu aş fi avut parte de îngrijirea lor profesională, nu aş mai fi fost astăzi aici", a mai spus jucătoarea.

Williams a precizat că operaţia de cezariană i s-a deschis din cauza tusei intense, ca urmare a embolismului pulmonar. Ea a fost operată, iar medicii i-au descoperit un mare hematom abdominal, revenind în sala de operaţii pentru o procedură care să împiedice formarea cheagurilor de sânge în plămâni.

Jucătoarea americană a îndemnat cu această ocazie oamenii să facă donaţii pentru ajutorarea mamelor şi a noilor născuţi din întreaga lume.

Serena Williams, care a câştigat 23 de turnee de Mare Şlem în cursul carierei sale, a revenit recent în competiţie, evoluând pentru echipa Statelor Unite în Fed Cup.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front