Tenis: Serena Williams şi Ashleigh Barty, calificate în optimile de finală la Wimbledon

Tenis: Serena Williams şi Ashleigh Barty, calificate în optimile de finală la Wimbledon

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, învingând-o în două seturi, 6-3, 6-4, pe germanca Julia Goerges, într-o partidă disputată sâmbătă.

Cele două jucătoare s-au întâlnit şi anul trecut la All England Club, dar în faza semifinalelor, victoria revenit tot Serenei Williams (6-2, 6-4).

Reprezentanta Statelor Unite, cu 23 de titluri de Grand Slam în palmares, aflată acum pe locul 10 mondial, o va înfrunta în turul următor pe câştigătoarea întâlniri dintre spaniola Carla Suarez Navarro şi americanca Lauren Davis, cea care a eliminat-o, din postura de lucky loser, pe deţinătoarea trofeului, germanca Angelique Kerber, în turul anterior.

Australianca Ashleigh Barty, actualul lider al clasamentului WTA, a acces la rândul ei în optimile de finală, în urma unei victorii rapide, cu 6-1, 6-1, în faţa britanicei Harriet Dart.

Barty s-a impus după doar 52 minute de joc, în faţa unei jucătoare aflate pe locul 128 mondial, urmând să se lupte pentru în loc în semifinale cu americanca Alison Riske (55 WTA), care a eliminat-o pe elveţianca Belinda Bencic.

Rezultate - turul 3:
Ashleigh Barty (Australia/N.1) - Harriet Dart (Marea Britanie) 6-1, 6-1
Alison Riske (SUA) - Belinda Bencic (Elveţia/N.13) 4-6, 6-4, 6-4
Serena Williams (SUA/N.11) - Julia Goerges (Germania/N.18) 6-3, 6-4
Carla Suarez (SpaniaP/N.30) - Lauren Davis (SUA) 6-3, 6-3
Elise Mertens (Belgia/N.21) - Qiang Wang (China/N.15) 6-2, 6-7 (9/11), 6-4
Petra Kvitova (Cehia/N.6) - Magda Linette (Polonia) 6-3, 6-2
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale