Tenis: "Și eu sunt complet surprins", declară Federer după victoria de la Indian Wells

Tenis: "Și eu sunt complet surprins", declară Federer după victoria de la Indian Wells

Tenismanul elvețian Roger Federer s-a declarat "complet surprins" după victoria sa din turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (Statele Unite), în finala căruia a dispus în două seturi, 6-4, 7-5 de compatriotul său Stanislas Wawrinka.

"Sunt complet surprins de tot ceea ce s-a întâmplat, pentru că nu am fost departe de cădea pe locul 35 mondial, dacă nu aș fi participat la Openul Australiei (din luna ianuarie, unde a cucerit trofeul — n.red.) sau dacă aș fi fost eliminat mai devreme. Acum sunt pe locul 6 și este formidabil. Sunt cu adevărat foarte mulțumit nu doar de victorii, dar și de modul în care am reușit să-i înving pe Stan, pe Rafa (Nadal, în optimile de finală), precum și pe toți cei pe care i-am învins în Australia. Este extraordinar, însă surpriza rămâne mare", a declarat Federer.

Fostul număr unu mondial consideră că a avut un avantaj din punct de vedere fizic în fața lui Wawrinka, după meciurile dificile pe care acesta le-a avut în optimi și în sferturile de finală, cu japonezul Kei Nishikori și austriacul Dominic Thiem, ambele câștigate în trei seturi.

"Și eu, însă, m-am aflat cu adevărat sub o mare presiune din dorința de a face un meci bun și am abordat această finală cu o intensitate bună. Nu mi-am schimbat jocul în raport cu celelalte meciuri pe care le-am disputat și am putut evolua în același mod ca și în partidele precedente. Am fost pregătit și asta m-a calmat înaintea meciului", a explicat Federer.

Referindu-se la următorul turneu la care va participa, unul la fel de dificil, Mastersul 1.000 ATP de la Miami (Florida), elvețianul a spus: "Voi avea câteva zile de pauză, iar acum este foarte important să mă odihnesc. Știu cât este de dificil să câștigi turneele de la Indian Wells și Miami. Din acest moment nu voi veni la Miami cu obiectivul de a câștiga titlul, chiar dacă toată lumea așteaptă asta de la mine, după acest debut de sezon. Cunosc pericolul primelor tururi în turneele Masters 1.000".

Roger Federer, în vârstă de 35 ani, are în palmares 18 titluri de Mare Șlem, iar duminică a câștigat cel de-al 90-lea turneu din cariera sa în circuitul ATP.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Citiți și:

Tenis: Roger Federer a câștigat pentru a cincea oară turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...