Tenis: Simona Halep - În Fed Cup niciodată nu am spus că o să am vreun meci uşor

Simona Halep, nr. 1 mondial al tenisului feminin, va juca în prima partidă a meciului România - Elveţia, pentru promovarea în Grupa Mondială a Fed Cup, cu Viktorija Golubic (115 WTA), dar nu crede că va avea un meci uşor, în pofida marii diferenţe din ierarhia mondială.

''Oricum ar fi fost, ar fi fost OK. Nu ştiu cum e mai bine, să joci în primul sau în al doilea meci. Dacă a ieşit, aşa voi juca, voi fi gata de meci şi vom vedea ce va fi. Fiecare jucătoare joacă tot ceea ce are mai bun pentru ţara din care este. O să fie un meci dificil, foarte emoţional. Sper să fiu bine pe teren, să joc ceea ce trebuie şi să câştig meciul. Primul meci contează, cel de sâmbătă. Mă voi concentra pe acel meci şi după aceea duminică vom vedea cum va fi situaţia. Eu sper să câştig fiecare meci pe care îl joc'', a declarat Simona Halep după tragerea la sorţi a partidelor meciului România - Elveţia din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup.

Halep nu a jucat niciodată cu Viktorija Golubic, dar şi-a făcut o idee despre jocul adversarei sale de sâmbătă: ''Nu am jucat niciodată contra ei, am văzut câteva antrenamente. O să mai verific un pic jocul ei, să spun aşa, pe internet. Voi vorbi cu căpitanul cu antrenorul meu şi voi face un plan de joc. Sper să iasă bine şi să fie bine pentru România''.

Organizatorii meciului din Cluj au pregătit o coregrafie specială la care vor participa şi spectatorii înaintea primei partide de simplu a meciului România - Elveţia din barajul de calificare al Grupei Mondiale a Fed Cup.

''Va fi foarte emoţional pentru toată lumea, cu siguranţă. Toată lumea este invitată la 12,15 la sală, ca să vedem momentul special. Nu ştiu cum va fi, am văzut aşa o poză în treacăt, dar nu ştiu exact. Va fi frumos, ne vom bucura de moment şi sper ca atunci când voi intra pe teren pentru primul meci să îmi treacă emoţiile'', a declarat Halep, care de această dată nu a mai primit vreun mesaj personal de la Roger Federer. aşa cum se întâmplă de obicei la turneele din WTA.

Întâlnirea dintre România şi Elveţia, meci din play-off-ul Grupei Mondiale, are loc în perioada 21-22 Aprilie 2018, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie) de la ora 13,00, urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu începând cu ora 12,00. Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup.

În clasamentul pe naţiuni al Fed Cup, România ocupă locul 10, iar Elveţia este pe locul 6.

În primul tur al Grupei Mondiale II, la 10-11 februarie, România a învins Canada cu 3-1, în weekend, la Cluj, în timp ce Elveţia a fost învinsă de Cehia cu 3-1 în Grupa Mondială.

România şi Elveţia sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3.
AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, cea care-i conduce pe „anticovizi” la ambasada Rusiei este țiitoarea lui Voican Voiculescu

2 Cică imaginile acestea ar fi de azi-noapte, din Senatul României

3 PSD stă pe o bombă care ticăie / Ultimele măsurători indică un uriaș val de indignare la adresa fostului PCR

4 Rareș Bogdan dă cu parul: PSD este inamicul nr.1 al României / Discriminăm 99% din populație pentru a proteja re…

5 Secretarul general al PNL Olt a ajuns la spital, cu mari probleme de respirație, la două zile după ce a refuza…