Tenis: Simona Halep afirmă că va încerca să dea tot ce poate la turneul de la Roland Garros

Tenis: Simona Halep afirmă că va încerca să dea tot ce poate la turneul de la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat, după debutul victorios, că va încerca să dea tot ce poate la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, deşi toată lumea joacă foarte bine.

''Toată lumea joacă bine, aşa că fiecare meci e o provocare. Suntem la un Grand Slam şi de fiecare dată e dificil. Însă, sunt aici pentru a face faţă provocărilor şi pentru a da tot ce pot mai bun'', a declarat Halep, citată de DPA, după victoria cu emoţii din primul tur, 6-4, 1-6, 6-1 cu germanca Nastasja Schunk.

Fostul lider mondial este jucătoarea cu cele mai multe meciuri pe tabloul principal la Roland Garros dintre participantele la această ediţie, 42, ea având un titlu câştigat la Paris, în 2018, şi două finale, în 2014 şi 2017.

Întrebată dacă acest plus de experienţă aduce mai multă presiune, Halep, cap de serie numărul 19, a declarat: ''Ei bine, sper să pun cât de multă presiune pe mine, deoarece îmi place presiunea. E bună şi te menţine concentrat. Mă voi concentra asupra a ceea ce am de făcut şi vom vedea după aceea''.

''Mă voi gândi doar la turul următor, iar dacă voi câştiga, la următorul, şi tot aşa. Nu vreau să privesc mai departe, e important să rămâi concentrat şi să joci meciul următor'', a adăugat Halep, care este antrenată acum de Patrick Mouratoglou.

Simona Halep a comentat şi meciul câştigat în faţa tinerei jucătoare germane Schunk (18 ani), venită din postura de ''lucky loser'': ''În setul al treilea am resetat totul. Am luptat pentru fiecare minge, am luat-o de la zero în mintea mea. Am făcut ceea ce trebuia şi m-am simţit mai încrezătoare, am găsit ritmul. Sunt mulţumită de felul în care am încheiat meciul''.

În turul secund, Halep, care nu a jucat la ediţia din 2021 a turneului, o va înfrunta pe chinezoaica Qinwen Zheng.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...