Tenis: Simona Halep, Angelique Kerber şi Caroline Wozniacki, în fruntea participantelor la Australian Open 2019

Tenis: Simona Halep, Angelique Kerber şi Caroline Wozniacki, în fruntea participantelor la Australian Open 2019

Românca Simona Halep, liderul mondial la zi în tenisul feminin şi finalista de anul trecut, germanca Angelique Kerber şi daneza Caroline Wozniacki, deţinătoarea titlului, se află în fruntea listei participantelor la primul turneu de Mare Şlem al anului 2019, Australian Open, care va avea loc la Melbourne, în perioada 14-27 ianuarie.

România va avea în probele de simplu şase reprezentante la feminin, Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan, Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu, şi pe Marius Copil la masculin.

Halep ar urma să fie desemnată principala favorită pentru al cincilea Grand Slam consecutiv.

Pentru Wozniacki va fi primul turneu de Mare Şlem în calitate de campioană en titre şi primul după ce a dezvăluit că suferă de artrită reumatoidă. Toate jucătoarele din top 100 figurează pe ''entry list'' pentru Australian Open, iar trei jucătoare au beneficiat de ''clasamentul special'', elveţianca Timea Bacsinszky (23), germanca Laura Siegemund (32) şi americanca Bethanie Mattek-Sands (90).

Americanca Serena Williams (37 ani) va participa şi ea la turneul de la antipozi, în căutarea celui de-al 24-lea titlu de Mare Şlem, după ce anul trecut a lipsit, iar în 2017, la ultima participare, a câştigat turneul pentru a şaptea oară. Serena a cucerit trofeul în finala cu sora sa Venus, fiind însărcinată în opt săptămâni.

Williams ar urma să participe la un turneu demonstrativ la Abu Dhabi în ultima săptămână din 2018, iar ultima pregătire pentru Australian Open va fi evoluţia la Cupa Hopman, de la Perth.

Pe lista participanţilor la masculin se află şi scoţianul Andy Murray, de cinci ori finalist la Melbourne, care a ratat trei din ultimele patru turnee de Mare Şlem din cauza unei accidentări la şold. Murray (31 ani) va intra în turneu cu un clasament protejat, după ce a coborât pe locul 259 în ierarhia mondială.

Campionul en titre, elveţianul Roger Federer, ţinteşte un al şaptelea titlu al Melbourne, un record la masculin. Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial, se află în fruntea listei la băieţi.

Ediţia 2019 a turneului de la Melbourne aduce câteva noutăţi: premiile au crescut până la 60,5 milioane de dolari australieni, pauza dintre servicii va fi de 25 de secunde, va exista un sistem electronic de reluări pe toate cele 16 terenuri, tabloul de calificări la feminin s-a mărit de la 96 la 128 jucătoare, meciurile din faza preliminară vor debuta pe 8 ianuarie etc. AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir. editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale